A hosszú várakozásnak végre vége, és a végtelennek tűnő hathetes nyári szünet után a WTCC mezőnye ismét visszatér a versenypályára. Hazánk kedvence, Michelisz Norbert ezúttal is a dobogót célozza meg, de reális énje tudja, nehéz dolga lesz Argentínában.

 

Ha a szurkolóknak is egy örökkévalóságnak tűnt a WTCC hathetes nyári szünete, akkor mit szóljanak a versenyzők?!

A mezőny tagjai kis túlzással már elvonási tünetekkel küszködnek, melyeket ki így, ki úgy próbált enyhíteni, Michelisz Norbert például fogta magát, és a Honda felkérését boldogan vállalva a TCR-ben vendégszerepelt egy hétvége erejéig. A magyar pilóta ugyanakkor elárulta, ezen kívül is volt mit tennie a szünetben:

„A pályán kívüli életem is eseménydúsra sikeredett. Johannával új albérletbe költöztünk Budapesten, és az ezzel járó pakolás, dobozolás, bútorszerelés sosem egyszerű, ezt már biztos sokan tapasztaltátok – írta blogján Michelisz. – A szünetben beindult a webshopom és a legnagyobb örömömre nekem is be kellett szállnom a csomagolásba és a kiszállításba, olyan sokan rendeltetek. Ugyanakkor pontosan tudom, hogy továbbra is a versenyzésre és a felkészülésre kell fordítanom az energiáimat, és az ezen kívül eső feladatokban lesz segítségemre a the path csapata.”

És a hétvégén végre tényleg komolyra fordulnak a dolgok, hiszen Argentínában folytatódik a bajnokság, ahol ugyan nem a Honda számít favoritnak, ám Michelisz így is merész célokat tűzött ki maga elé: „Most zsinórban négy hétvége óta mindig volt első hármas helyezésem, és nem szeretném, ha Argentínában szakadna meg ez a sorozat: a dobogóért utazom Termasba!"

"A Honda általában a lassú kanyarokkal tarkított pályákon jobb, itt viszont a hosszú egyenesek dominálnak inkább. Mindezek tudatában is tartom magam a kijelentésemhez, hogy dobogóra szeretnék állni, hiába tudja a realista énem, hogy ez nem lesz feltétlenül magától értetődő.”

A WTCC élmezőnyének állása 14 verseny után:

1. José María López        244 pont

2. Tiago Monteiro          143

3. Nicky Catsburg           139

4. Mehdi Bennani           134

5. Yvan Muller                 133

6. Michelisz Norbert      127