Második szezonjára készül a Honda gyári versenyzőjeként Michelisz Norbert, és az, hogy már ismeri az egész JAS Motorsportot, egyértelműen megkönnyíti helyzetét a debütáló évhez képest. A magyar pilóta úgy érzi, kapásból 100 százalékot tud majd nyújtani.

 

Roppant bizakodó hangulatban várja Michelisz Norbert az április elején induló WTCC-szezont, hiszen a Honda gyári versenyzőjeként ez lesz második idénye, így tavaly megszerzett tapasztalatát is hasznosítani tudja bajnoki hadjárata során.

A magyar pilótának ugyanis egyértelműen a világbajnoki cím lebeg a szeme előtt, mivel a JAS Motorsportnál a Honda gyári hátterének köszönhetően minden adott, hogy domináns autóval álljanak fel a rajtrácsra. Michelisz reméli, rajta most már semmi nem múlik:

„Kicsit kedvezőbb helyzetben vagyok, mint a kezdetekkor. Bár már korábban is ismertem néhány embert a Honda csapatából a 2015-ös tesztekről, egy versenyhétvégén együtt dolgozni egy új mérnökkel, új szerelőkkel, nem a megszokott arcokkal, ahhoz hozzá kellett szoknom.”

„A tavalyi év tapasztalatával, azzal, hogy már ismerjük egymást, idén még erősebbek lehetünk. Arra számítok, hogy ezúttal az első pillanattól kezdve 100 százalékot tudunk majd nyújtani. A tavalyi szezon elején egy kicsit megfogott az új környezet, hiszen óriási felelősségként éltem meg, hogy a Honda gyári pilótája lettem.”

Persze Michelisz nem akar elkiabálni semmit, mert Rob Huff a privát Citroennel nagyon erős lehet 2017-ben, ahogy a gyári Volvo is. A hangzatos kijelentésekkel ezért még megvárná a szezon első néhány versenyét:

„Most különösen fontos, hogy hideg fejjel, ugyanazzal a lendülettel és elszántsággal dolgozzunk, ahogyan tavaly tettük. Ha erre képesek leszünk, akkor harcba szállhatunk a bajnoki címért. Mindent beleadok, hogy készen álljak arra, hogy a világbajnoki címért küzdjek. A jelenlegi információk birtokában, ha minden a terveink szerint alakul, képesek lehetünk a bajnoki címért harcolni.”