A tavaly a Lada színeiben futamgyőzelemig jutó Nick Catsburggel erősített 2017-re a WTCC-ben szereplő Volvo, amely ambiciózus terveket szövöget az idényre. A holland pilóta fontos szerepet játszhat abban, hogy a gyári istálló felérjen a csúcsra.

 

 

Úgy tűnik, a címvédő José María López, valamint a Citroen és a Lada kivonulása után sem leszünk híján az izgalmaknak a WTCC 2017-es szezonjában, a pilótapiac eddig ugyanis nagyon érdekesen alakul.

A Michelisz Norberttel, Tiago Monteiróval és Micsigami Rjóval felálló Honda egyértelmű favorit a közelgő idényben, ám a másik gyári alakulat, a Volvo sem csak békés körözgetést tervez 2017-re. Ennek érdekében Thed Björk és Nestor Girolami mellé megszerezték a tavaly igazán meggyőzően szereplő Nick Catsburgöt, aki idén mindenképp szintet lépne.

A holland versenyző a 2015-ös szezon derekán mutatkozott be a WTCC-ben a Lada színeiben, majd tavaly már futamot is tudott nyerni, ezért mélyütéssel ért fel számára, amikor megtudta, hogy az orosz csapat nem folytatja 2017-től. Ezután jött képbe a volvós szál.

„Már tavaly is kapcsolatban voltunk, hiszen, ha ugyanabban a bajnokságban szerepeltek, akkor óhatatlan, hogy belebotlotok egymásba. Eleinte ugyan a Ladával akartam folytatni, de amikor kiderült, hogy kiszállnak, megkerestem a Volvót, és megkérdeztem a lehetőségekről.”

A svédek pedig örömmel fogadták Catsburg érdeklődését, hiszen Björk mellé mindenképp szerettek volna még egy olyan versenyzőt, aki már bizonyította, hogy megfelelő autóval képest futamot nyerni. A Volvo nagy energiákat fordít a szezonra való felkészülésre, ezért új pilótája biztos benne, hogy a világbajnoki címért küzdhet idén:

„A csapat igazán profi, és kellemes velük dolgozni. Tudom, hogy mindent megtesznek azért, hogy bajnokok lehessünk, én pedig száz százalékban erre fogok koncentrálni. Egyértelműen a vb-cím a célom.”