A döcögős idénykezdet után Michelisz Norbertnek szerencsére kitűnően alakult a két legutóbbi verseny a WTCC-ben, jó sorozatát pedig a hétvégi argentin futamokon is folytatni akarja. A magyar pilóta ismét a győzelemre hajt.

 

Remekül sikerült Michelisz Norbert legutóbbi két versenyhétvégéje, mert míg a Nürburgringen második, addig Portugáliában első lett a főfutamon, így a balszerencsés idénykezdet után gyakorlatilag megfelezte lemaradását az éllovas Tiago Monteiro mögött. A Honda magyarja 27 ponttal követi csapattársát, vagyis egy szerencsésen alakuló hétvégén akár oda is érhet a tabella tetejére. Michelisz célja Argentínában is a győzelem.

„Most egyetlen feladatom van: Argentínára összepontosítani. Ez a legfontosabb. Visszatértem az esélyesek közé, aminek hatására régóta vágyott magabiztosságot, erőt és tettvágyat érzek magamban. Jó példa erre, hogy a felkészülés során a tavalyi argentínai verseny kapcsán sem az a jelenet jutott az eszembe a legtöbbször, ahogyan José María López és Yvan Muller egyszerre támadva cserkészett be engem az első helyen, hanem inkább a rajt és az első körök pillanatai, amikor megelőztem Lópezt, és az élre álltam. Most egyáltalán nem esik nehezemre pozitívan gondolkodni.”

Michelisz azért is különösen bizakodó, mert motorerő terén hatalmasat lépett előre a Honda, így már azokon a pályákon sincs félnivalójuk, amelyeket hosszabb egyenesek tűzdelnek. Ennek fényében a magyar versenyző úgy érzi, sorozatban harmadik pole pozícióját is megszerezheti.

„Önbizalmat ad a tudat, hogy a legutóbbi két helyszínen enyém volt a pole pozíció, mert tisztában vagyok azzal, hogy megvan a tempóm. A kettő közül is főleg inkább a nürburgringi időmérős első hely a fontosabb most lélektanilag, mert az a pálya a karakterisztikáját tekintve papíron még kedvezőtlenebb volt nekünk, mint az argentin. Ha akkor sikerült, most is sikerülhet!”

Az argentin időmérő magyar idő szerint szombat este nyolckor, a nyitó futam vasárnap este nyolckor, a főfutam pedig vasárnap este 21.15-kor kezdődik.