A várakozásoknak megfelelően Michelisz Norbertnek sikerült sokat ledolgoznia hátrányából Tiago Monteiro távollétében, ám a megszakított főfutamon csak fél pontokat osztottak, így nem tudott a tabella élére állni.

 

Vegyes érzések kavarogtak Michelisz Norbertben a WTCC kínai hétvégéje előtt, mert bár tudta, hogy Tiago Monteiro távolléte nagy lehetőséget nyújt neki a vb-harcban, mégis sajnálta lábadozó csapattársát. A Honda portugál versenyzője szeptember elején szenvedett súlyos tesztbalesetet, és az orvosok javaslatára kihagyta a hétvégi viadalt, amelyet borzalmas időjárási körülmények között rendeztek meg.

Az ítéletidő és a zuhogó eső szinte lehetetlenné tette a normális versenyzést, Michelisz azonban így is kihozta lehetőségeiből a maximumot, mert a nyitófutamon a kilencedik helyről feljött a negyedikre, a két kör után megszakított főfutamon pedig második lett – kár, hogy emiatt csupán az eredetileg megszerezhető pontok felét osztották ki a legjobbaknak.

A magyar versenyző viszont így sem zárt elégedetlenül, mert az új vb-éllovas Thed Björktől csupán három, Monteirótól pedig mindössze másfél pont választja el, így az utolsó három futamon bármelyikük megkaparinthatja a világbajnoki trófeát.

„Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Nem így szerettem volna befejezni a hétvégét. Úgy érzem, hogy az autónk kicsit jobb volt, mint a Volvo, ezért sajnáltam, hogy félbeszakították a második versenyt, de néha vannak, dolgok, amelyeket nem tudunk befolyásolni.”

„Összességében elégedett vagyok a helyezésekkel, mert a cél az volt, hogy mindkét alkalommal Björk előtt végezzek, ami sikerült. A körülményeket figyelembe véve ebben a hétvégében valószínűleg nem volt több, úgyhogy alapvetően pozitív hangulatban zárom a hétvégét. Két hét múlva Japánban remélhetőleg futamgyőzelmet ünnepelhetek.”

A vb állása:

1. Björk              200,5 pont

2. Monteiro       200

3. Michelisz       198,5

4. Catsburg       177,5

5. Bennani        164