Michelisz Norbert hasonló célokat tűzött ki maga elé a hétvégére, mint a magyar labdarúgó-válogatott a szerda esti Eb-mérkőzésre: szeretné bevenni Portugáliát. A WTCC mezőnye Vila Realban versenyez, ahol a magyar pilóta újabb dobogóban bízik.

 

A június eleje óta tomboló Európa-bajnoki láz Michelisz Norbertet is magával ragadta, aki a WTCC Vila Realban rendezett                 futama miatt a nagy ellenfél hazájában tekinti meg a Portugália elleni mérkőzést. A pilóta azt reméli, a szerda esti mérkőzés jó ráhangolódás lesz a versenyhétvégére.

Szerdán elnézünk Portóba, felfedezzük kicsit a várost, és viszem magammal a magyar válogatott focimezemet is, mert ott nézzük majd meg a Portugália elleni Eb-meccset – írta a honlapján vezetett blogján.  Nagy hatással van rám a csapat sikeres szereplése, szinte az összes Eb-mérkőzést megnézem, ha otthon vagyok. Tisztára lázban égek én is, pedig korábban nem érdekelt ennyire a futball. A hétvégén azon leszek, hogy az aszfalton is magyar siker szülessen Portugália felett.”

Ehhez azonban többek között épp egy portugálon, a hazai pályán száguldó Tiago Monteirón kéne átverekednie magát, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen a hondás csapattársra tavaly nagyon jó hatással volt az otthoni környezet. A másik házon belüli ellenfél, Rob Huff ráadásul igazi specialistája az utcai pályáknak, úgyhogy Micheliszre kemény hétvégre vár. Ennek ellenére ő is optimista, hiszen a Vila Real-i az egyik kedvenc pályája, ahol kijöhet neki a lépés.

„A pályáról tudni kell, hogy szinte lehetetlen előzni rajta. Ha az elöl haladó pilóta nem hibázik, akkor egy 1–1,5 másodperccel lassabb autóval is vissza lehet verni a támadásokat. Ebből következően az időmérőnek és a rajtoknak kiemelt jelentőségük lesz. Realitásnak azt érzem, hogy az időmérőn a 3–5. hely közé érhetek oda, így az elméleti esély mindkét futamon élhet a dobogóra egy jó rajttal, ami azért egy szűk utcai pályán nem könnyű.”