A hétvégén Monzában folytatódik a WTCC 2017-es szezonja, és bár a Honda karakterisztikája miatt Michelisz Norbert nem számít favoritnak, a magyar versenyző így is szeretne felkapaszkodni a dobogóra az ikonikus pályáján.

 

Biztatóan sikerült a WTCC idei nyitánya Michelisz Norbertnek, hiszen marokkói második és ötödik helyével az összetett második helyéről várhatja a folytatást, Monzában viszont alaposan meg kell izzadnia, ha hasonló eredményeket szeretne elérni.

A villámgyors egyenesekkel megtűzdelt pálya ugyanis finoman szólva sem fekszik a Hondának, amely még mindig jókora lemaradásban van végsebesség tekintetében a Citroentől, így csak reménykedni lehet benne, hogy a hátrány nem lesz több körönként fél másodpercnél.

„Nem is olyan régen, március közepén Monzában volt a WTCC szezon előtti kollektív tesztje, amelyről az maradhatott meg mindenkiben, hogy Rob Huff a Citroënnel kiemelkedett a mezőnyből. Az erőviszonyok tekintetében realistának kell lennünk, és ahogy Marokkó előtt azt mondtam, hogy az a Honda pályája lehet, úgy most Monza előtt azt kell jeleznem, hogy itt nem mi leszünk a favoritok.”

„A Honda hátránya akkor kb. egy másodperc volt, ami tudom, hogy sokaknak csalódást okozott, de nem játszottuk ki a lapjainkat. Egyszer sem használtunk ott olyan autót, amelyen az összes 2017-es fejlesztésünk élesítve lett volna. Ha a teljes fegyverzetünkkel kalkulálunk, a márciusi egy másodperces hátrányunk 3–5 tizedre csökkenhet a hétvégére.”

Ez esetben pedig egy mozgalmas, eseménydús futam esetén bármi megtörténhet, így Michelisz azt reméli, kis szerencsével felkapaszkodhat a dobogóra is: „Mindezeket figyelembe véve két erős pontszerzésben bízom a két monzai futamon. Lehet, hogy a dobogó ezúttal bravúr lenne, de bravúrok nélkül nincs vb-győzelem!”