Miután megnyerte a TCR 2017-es csapatbajnoki címét, a M1RA-istálló idén a TCR Európa-kupában próbál szerencsét. Michelisz Norbert istállójának egyik autóját Nagy Dániel vezeti majd, aki tavaly pontot szerzett a WTCC-ben.

 

Miután a WTCC és a TCR összeolvadt, a TCR International Series a tavaly megismert formájában megszűnt, ám utódsorozata, a TCR Európa-kupa küzdelmeit megrendezik 2018-ban.

Michelisz Norbert csapata, a M1RA ebben a kategóriában versenyez idén, és az előző évi csapatbajnoki cím megszerzése után idén is kiemelkedő sikerekre tör. Ebben nagy segítségére lesz a sorozat egyik legkeresettebb technológiája, a Hyundai i30N TCR, melyet Nagy Dániel vezet majd.

„Tavaly azzal a céllal alapítottuk meg a M1RA-t, hogy rátermett magyar szakemberekkel győzelmekért szálljunk harcba nemzetközi szinten, és ebből nem engedünk. Idén az Európa-kupa az ideális terep számunkra, amelyben újra az első helyért szeretnénk küzdeni, ugyanazzal a tehetséges szakemberekből álló közösséggel, amelyik tavaly a TCR International csapatbajnoki címének megnyerésével bizonyította, hogy világszínvonalú munkára képes” – jelentette ki Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője.

Nagy Dániel még csupán 19 éves, de máris 30 WTCC-versennyel büszkélkedhet, ráadásul pontot is szerzett a világbajnoki sorozatban. A magyar tehetség úgy érzi, a M1RA színeiben biztosított a további fejlődése:

„Hálás vagyok azért, hogy az elmúlt két évben belekóstolhattam a WTCC légkörébe, de úgy éreztem, váltanom kell, ezért is kerestem ennek a lehetőségét. Mint minden versenyző, én is győzelmekért, dobogós helyezésekért akarok küzdeni, ám erre sajnos nem volt igazi lehetőségem az utóbbi időben.”

„Szükségem van rá, hogy újra átéljem ezeket a pozitív élményeket, így egy bizonytalan világkupás szezonnál nekem szakmailag többet ér az Európa-kupa és az esély, hogy megmutassam, többre vagyok képes. Láttam, hogy milyen profin és megbízhatóan működik a M1RA, mint csapat. Láttam, hogy tavaly mind az öt versenyzőjük dobogóra állt a szezon során, köztük olyan is, akinek az volt az addigi legjobb eredménye. Tudom, hogy én is mindent megkapok majd, ami a fejlődésemhez szükséges.”