Miután a hét elején hivatalossá vált, hogy Michelisz Norbert 2017-ben is a Honda gyári pilótájaként folytatja a WTCC-ben, a magyar klasszis elmondta, biztos benne, hogy a japán csapattal elérheti célját, a világbajnoki címet.

 

Remekül sikerült első szezonja gyári pilótaként Michelisz Norbertnek, aki 2016-ban csupán egy hajszállal maradt le az összetettbeli harmadik helyről. A Honda hazai futamán ráadásul győzni is tudott, így szinte magától értetődő volt, hogy a felek idén is együtt folytatják. A hivatalos bejelentésre a hét elején került sor, Michelisz pedig büszkén és elégedetten tekintett vissza az első közös évre:

„Az első évem egy gyári csapatnál kicsit a beilleszkedésről, tanulásról is szólt, de a szezon második felében már fontos pillanatokban is sikerült előrelépnem, a kvalifikációkon rendre jó tempót mentem, és büszke vagyok a győzelmemre, amelyet a Honda hazai versenyén, Japánban értem el.”

Hamarosan viszont már minden a 2017-es idényről szól majd, melyben egy fontos változás lesz a Honda háza táján: a tavaly várakozáson alul teljesítő Rob Huffot a 43 éves japán Micsigami Rjo váltja. Bár a csapaton belüli rivalizálás nyilvánvalóan továbbra is óriási lesz, Michelisz máris nagy várakozásokkal tekint az idény elé:

„Nagyon boldog vagyok, hogy 2017-ben is a Hondával versenyezhetek. Biztos vagyok benne, hogy olyan autóval és csapattal dolgozhatok majd, amelyek segítenek a célom valóra váltásában, hogy világbajnok legyek. Elértem azt a szintet, hogy készen álljak erre. Úgy gondolom, Tiagóval és Rjóval az oldalamon nagyon erősek lehetünk az egész szezon során.”

A WTCC 2017-es szezonja április 9-én kezdődik a marokkói hétvégével, Michelisz kilátásait pedig javítja, hogy a tavalyi erős riválisok közül sem a világbajnok José-María López, sem pedig a gyári Citroen és Lada nem lesz a mezőny tagja.