Nem óvatoskodik jövő évi esélyeivel kapcsolatban Michelisz Norbert, és kerekperec kijelentette, a Citroën gyári kivonulásával, valamint José María López és Yvan Muller távozásával a világbajnoki cím megszerzése lesz a célja jövőre a WTCC-ben.

 

Fantasztikus tempója és barátságos természete mellett a szurkolók egyenes jelleme miatt is nagyon szeretik Michelisz Norbertet, aki soha nem próbál mást belemagyarázni egy adott szituációba, mint ami a valós helyzet.

A Citroën gyári kivonulása, valamint a háromszoros, illetve négyszeres világbajnok José María López és Yvan Muller távozása egyértelműen a Honda malmára hajtja a vizet 2017-ben, és az óvatos optimizmus, meg az álszerény megjegyzések helyett Michelisz elmondta, ez igenis hatalmas esély neki is. „2017-ben a világbajnoki címért harcolnék. Hiszem, hogy vb-cím és vb-cím között nincsen különbség – írta a hivatalos honlapján vezetett blogján. – És bár óriási elégtételt jelentett minden egyes apró siker a francia márkával szemben, jövőre sem lesz alacsonyabb a technikai színvonal elsősorban a Volvo és a Honda fejlődésének köszönhetően.”

Michelisz sajnálja ugyan, hogy a Citroën már nem nyújt csapatainak gyári támogatást, ám dominanciájuk megszűnése akár jól is elsülhet a sportág egészét tekintve: „Így megszűnik a többi márkára nehezedő nyomás az eredménytelenség miatt, és felszabadultan jobb döntések születhetnek. Szerintem mindenki kellőképpen ki van éhezve a sikerre, hogy ugyanolyan motivált maradjon, mint a Citroën jelenléte mellett volt.”

Michelisz számára ugyanakkor még az idei év is fontos eseményeket tartogat, a november 25-i katari záró hétvégén ugyanis még jó eséllyel megelőzheti a bajnoki pontversenyben Tiago Monteirót. Jelenleg 14 pont választja el őket egymástól, és egyértelmű bravúrnak számítana, ha gyári pilótaként futott első évében ő zárna a házi rangsor élén a Hondán belül.