Bő egyhónapos szünet után a WTCC mezőnye visszatér a pályára, méghozzá a bajnokságot óriási fölénnyel vezető José María López otthonában, Argentínában. A helyi hős öt tényezőt emelt ki, ami alapján leírta, miért várja különösen a versenyhétvégét.

 

#1 – Az argentin büszkeség

„Messi és Fangio nagyon büszkévé teszi az argentinokat, és én is csak itt érzem magam otthon igazán. Amikor megérkezek szülővárosomba, Córdobába, mindig egészen máshogy érzem magam, mint a többi helyen. Rengeteg helyen jártam már a világban, de a hazám az, amit imádok. Mindig alig várom, hogy visszatérjek, és újra lássam a családom.”

#2 – A pálya: Termas de Rio Hondo

„Ezen a pályán könnyen meg tudod találni a kedvedre való íveket. MotoGP pálya lévén széles, de nincs olyan nagy tapadás rajta. Nagyon érdekes aszfaltcsík, az egyik legjobb Argentínában, amely mindig nagyon jó volt hozzám. Viszont nem ezt ismerem a legjobban, ezért a többiek is gyorsak lehetnek rajta.”

#3 – A zsúfolt hazai hétvége

„Nem csak a hétvége, hanem az azt megelőző tíz nap is igazán zsúfolt. De így is imádom, és örülök a nagy érdeklődésnek, meg annak is, hogy alig marad időm saját magamra. Az argentin Citroen rengeteg rendezvénnyel készül, ami nagyszerű. Ez az egyik legaktívabb márka, ami nagyon büszkévé tesz.”

#4 – A hazai győzelem íze

„Minden győzelem különleges, de amikor egy másik országban nyersz, az örömödet csak a csapattagokkal oszthatod meg. Argentínában viszont további 40 ezer emberrel, akik kijönnek a pályára. Ez sokkal jobbá és érzelmesebbé varázsolja az egészet.”

#5 – A nagyszerű hazai ételek

„Argentína a steakről híres, én viszont nem eszek belőle olyan sokat. Ennek ellenére szervezünk egy jó kis barbeque partit, ahol vendégül látjuk az összes csapattagot, és megköszönjük nekik a kemény munkájukat, és hogy olyan autót építettek, mellyel vezethetem a bajnokságot.”