Tiago Monteiro úgy véli, 2017-ben hondás csapattársával, Michelisz Norberttel kell majd megküzdenie a WTCC világbajnoki címéért. A portugál optimistán készül az áprilisban kezdődő szezonra.

 

Felkészült a csapaton belüli harcra Tiago Monteiro, aki tudja, minden bizonnyal az ugyanolyan autóval versenyző Michelisz Norbertet kell legyőznie, ha 2017-ben világbajnok akar lenni. A Honda kilátásai igazán jók az idény előtt, ezért a portugál mindent belead majd, hogy neki jöjjön ki a lépés idén:

„Természetesen Norbi lesz a legnagyobb ellenfelem – ugyanaz a csapat, ugyanaz az autó, szóval ő is harcban lehet a világbajnoki címért. De afelől sincs kétségem, hogy Rob Huff is erős ellenfél lesz a Citroennel. Noha már nincs mögötte gyári támogatás, még mindig az az autó a leggyorsabb, de a Volvóra is oda kell figyelnünk. Ha mindenképp ki kell emelnem valakit, akkor Robot és Norbit említeném meg két fő ellenfelemként.”

Monteiro elmondta továbbá, hogy igazán nyugodt hangulatban várja a közelgő szezont, mert kellemes téli időszakon van túl, amelyben fel tudta tölteni akkumulátorait.

„Karácsony és újév környékén volt időm a családdal lenni, amit nagyon élveztem. Ezután elkezdtük bejáratni az autót, és volt néhány PR-esemény is, mostantól viszont végig nagyon zsúfolt lesz a program az első futamig. Februárban szinte egy perc pihenő sem lesz a tesztek és a PR-események miatt, és a március sem ígérkezik sokkal nyugodtabbnak. Utána pedig már kezdődik is a szezon.”

A portugál a Honda 2017-es autójáról is ejtett néhány szót, amelyet képesnek tart rá, hogy a bajnoki címig repítse: „Az eddigi benyomásaim pozitívak. Rengeteg újdonság van az autón, mind aerodinamikai, mind motorfronton. A csapat kemény munkája az eddigi adatokból is visszatükröződik.”