A Formula-Renault 3.5 megszűnésével egyértelműen a Forma-2 vált az F1 előszobájává, ahonnan az elmúlt években rendszeresen felléptek versenyzők a világbajnoki sorozatba. A kategóriát irányító Bruno Michel létszámlimittel őrizné meg a színvonalat.

 

Noha tehetséges, feltörekvő versenyzőből annyi van, mint égen a csillag, a Forma-2-t irányító Bruno Michel nem híve annak, hogy csak emiatt bővítse a csapatok létszámát.

A szakember szerint a versenyzés minőségét csak úgy lehet magasan tartani, ha minden nevező istálló egészséges költségvetéssel rendelkezik, ezért minden esetben meg akar győződni róla, hogy az adott csapat magas szinten végig tudja versenyezni a szezont.

„Már tavaly úgy döntöttünk, hogy 12 jelentkező istállónak biztosítunk lehetőséget, de végül csak tízzel indultunk el, ennek oka pedig az, hogy óvatosnak kell lennünk. Még ha az F2 az F1 költségeinek a töredéke is, akkor is költséget jelent.”

„Biztosnak kell benne lennünk, hogy az adott csapatnak megfelelő a költségvetése ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtson. Nem akarok olyan problémás istállókat, mint a múltban. Ha 26 autó versenyez, de csak 22 versenyzőnek van megfelelő anyagi háttere, akkor néhány csapat igazán küszködni fog.”

Michel elmondta, a jelenlegi gazdasági környezetben sokkal nehezebb olyan versenyzőket és csapatokat találni, akiknek nem okoz gondot egy teljes szezon finanszírozása:

„Amikor még 2005 tájékán a GP2 beindult, 26 autó volt a mezőnyben, miközben a jelentkezők tömött sorokban kígyóztak – akkoriban könnyebb dolgunk volt. Manapság kevesebb a tehetős versenyző, mert nehezebb pénzt találni. Ilyen az üzlet jelenleg, ezért óvatosnak kell lennünk, hogy a meglévő csapatokat megóvjuk.”