Egyhuzamban harmadszor Jason Pritchard és Phil Clarke párosa lett a brit veteránautó-ralibajnokság győztese.

 

A szeptemberben a Man-szigeten produkált fantasztikus teljesítmény után már lehetett sejteni, hogy Jason Pritchard és Phil Clarke képes lehet megnyerni a brit veteránautó-ralibajnokságot, és így lett.

Szeptemberben mindkét részét megnyerte a versenynek a kétszeres címvédő páros, így előzési távolságba került az összetettben még vezető Nick Elliott és Dave Price duójához.

Most, a Trackrod Historic Cupon aztán az éllovas lesodródott az útról, és ugyan csak másfél percet veszített, ez elég volt, hogy Pritchardék megelőzzék őket, majd futam- és bajnoki győztesként érjenek a célba.

„Amikor láttuk, hogy Nick lesodródott az útról, már csak arra kellett figyelnünk, hogy mi magunk maradjunk az út közepén – mondta a Ford Escort Mk2-val versenyző Pritchard. – Hatalmas teljesítmény, hogy egymásután háromszor is bajnokok lettünk, ezt a rekordot aligha döntik meg a közeljövőben.“

Amióta 2000-ben felvette a mostani formáját az idény, egyedül David Stokes tudott négyszer is bajnokságot nyerni, de egymásután csak kettőt sikerült neki is, és az összes címét nyolcéves szakaszon gyűjtötte.

Rajta kívül még Steven Smith és Dessie Nutt tudott kétszer nyerni.

„Amikor az ötödik versenyen megsérült az autónk, azt gondoltam, hogy ennyit az újabb címvédésről – folytatta Pritchard. – Azóta viszont mindenhol nyertünk, ennél többet nem tehettünk.“