A WTCC négyszeres világbajnoka, Yvan Muller egészen méltatlanul zárta le a pályafutását tavaly, amikor egy szándékos elengedéssel ajándékozta oda Tiago Monteirónak az összetettbeli harmadik helyet Michelisz Norbert rovására. Most kiderült, a francia lehet, hogy vissza sem vonul!

 

Nem tette zsebre Yvan Muller, amit Michelisz Norbert szurkolóitól kapott a Facebookon a tavalyi szezon végén, ám akkor úgy tűnt, a magyaroknak a jövőben már nem kell a visszavonuló francia sportszerűtlenségei miatt dühöngeniük.

Csakhogy a négyszeres világbajnok valószínűleg mégsem tud elszakadni szeretett sportágától, legalábbis erre utal, hogy a múlt héten lelkesen rótta a köröket egy algarvei teszten a Volvo S60 TC1 volánjánál. A felek próbálták titokban tartani a gyakorlást, ám amint kitudódott, hogy Muller valóban tesztelte a Volvót, azonnal beindultak a találgatások a francia esetleges visszatéréséről.

A 2016-os szezon végén még úgy fogalmazott, nem akar örökre hátat fordítani a versenyzésnek, de ahhoz sem érzi az erőt, hogy teljes szezonokat fusson. Ez akár azt is jelentheti, hogy egy-két versenyhétvége erejéig feltűnhet a Volvo színeiben, ám még az is lehet, hogy eredeti szándékán módosítva a svédek kérésére mégis lehúz egy-két évet a WTCC-ben.

A Volvo egyelőre nem jelentette be, mely pilótákkal vág neki a 2017-es szezonnak, ám az erős konkurencia miatt mindenképp hasznára válna egy olyan tapasztalt és gyors versenyző, mint Muller. A Honda Michelisszel és Monteiróval az egyik legjobb felállással büszkélkedhet, de Rob Huffra is érdemes lesz odafigyelni a privát Citroenben.

Ha a gyári Volvo tehát harcba akar szállni a világbajnoki címért, versenyzőfronton is a legjobbra kell törekednie, vagyis nem kizárt, hogy jelenleg tényleg nagy erőkkel győzködik Mullert a visszatérésről.