Továbbra is fagyos a MotoGP két sztárja, Valentino Rossi és Marc Marquez viszonya, ami legutóbb abban csúcsosodott ki, hogy az olasz nem volt hajlandó fogadni ellenfele kézfogását. Jorge Lorenzo szerint Rossi gyerekesen viselkedik.

 

Valentino Rossi nem hajlandó megenyhülni Marc Marquez irányába, aki a MotoGP misanói hétvégéjét megelőző sajtótájékoztatón hiába próbált kezet fogni ellenfelével.

A két klasszis viszonya 2015 óta fagyos, amikor Rossi meggyőződése szerint Marquez szándékosan úgy versenyzett, hogy a bajnoki harcban előnybe hozza honfitársát, a későbbi győztes Jorge Lorenzót. Bár az azt követő évben már volt rá példa, hogy a két nagy rivális kezet fogott, kapcsolatuk idén megint elmérgesedett, amikor az Argentin Nagydíjon Marquez – állítása szerint véletlenül – kilökte Rossit a pályáról.

A spanyol az eset után megpróbált bocsánatot kérni ellenfelétől, amit az olasz nem fogadott, sőt nevetséges PR-mutatványnak nevezte a gesztust. Marquez azóta többször is elmondta, szeretne békét kötni Rossival, a misanói sajtótájékoztatón azonban csak tovább romlott a helyzet.

„Részemről semmi probléma, és nem esik nehezemre kezet fogni vele” – mondta Marquez Rossi felé nyújtva kezét, aki azonban csak a fejét csóválta, és nem viszonozta a gesztust. „Most erre mit mondhatok? – kérdezte a spanyol. – Ez már a második ilyen alkalom, de semmi gond, én ugyanúgy versenyzek tovább, ahogy eddig.”

Rossi ezután igyekezett rövidre zárni a témát: „Nincs szükségünk arra, hogy kezet fogjunk, mert minden rendben. Nincs gondunk egymással.”

Az esetről megkérdezték Jorge Lorenzót is, aki szerint mindkét kollégája hibázott a sajtótájékoztatón:

„Rossi úgy viselkedett, mint egy gyerek, amikor nem fogadta Marc kézfogását, főleg azért, mert itt lett volna a lehetőség, hogy megmutassa a szurkolóknak, semmi szükség rá, hogy kifütyüljenek egy olyan versenyzőt, aki nem érdemli meg.”

„Ugyanakkor Marc pedig túl sokat foglalkozik azzal, amit Valentino tesz vagy mond. El kellene már engednie ezt a dolgot, és saját magára koncentrálnia. Ez persze csak az én véleményem, mindenki azt csinál, amit jónak lát.”