Felipe Massa nem hagyta szó nélkül, hogy az IndyCar legutóbbi versenyén Poconóban Robert Wickens látványos balesetet szenvedett. Az egykori F1-es pilóta szerint az amerikai sorozat biztonsági normái nem ütik meg a kívánt szintet.

 

Nem szerzett magának új barátokat az IndyCar rajongói körében Felipe Massa, aki a Twitteren élesen bírálta a sorozatot a legutóbbi nagy baleset kapcsán.

Robert Wickens Poconóban egy ütközés után vágódott óriási sebességgel a pályát szegélyező kerítésnek, és a baleset során mindkét lába, valamint a jobb karja is eltört, ráadásul gerincsérülést szenvedett.

Az F1-ből tavaly visszavonult Felipe Massa úgy véli, a világbajnoki sorozatban sokkal jobban odafigyelnek a biztonság fejlesztésére, mint az IndyCarban, ahol nem ritkák a hasonlóan nagy balesetek:

„Végigtekintve az elmúlt évek F1-es és IndyCar-os balesetein, azt mondhatjuk, hogy az F1 folyamatosan igyekszik növelni a biztonságot (glória, virtuális biztonsági autó, pályamódosítások, stb…), az IndyCar viszont nem tesz sok mindent.”

„Hihetetlen olyan pályákat látni, mint a poconói, ahol az átlagsebesség 360 km/óra körül mozog, a falak pedig ennyire alacsonyak, és csak a kerítés foghat meg. Elképesztően veszélyes. Sajnálom, hogy felemeltem a hangom, de a versenyzők biztonsága miatt teszem.”

Massa Twitteren közzétett bejegyzése finoman szólva nem aratott osztatlan sikert, az IndyCar rajongói ugyanis egyáltalán nem értenek egyet a brazillal. Felhívták a pilóta figyelmét arra is, hogy az F1 a korábbi években sok biztonságtechnikai újítást épp az IndyCarból vett át.

Több versenyző is ellentmondott Massának, abban viszont mindnyájan egyetértettek, hogy mindkét kategóriában folyamatosan kutatni kell, hogyan lehetne tovább fejleszteni a biztonságot.