Ugyan még egy kerek év van a 2019-es Roger Albert Clark Rally-ig, de máris rekordmennyiségű, 150 jelentkezést regisztráltak.

 

Jövőre, 2019. november 21. és 25 között több mint háromszáz mérföldnyi lesz a Roger Albert Clark Rally, amelynél hosszabbat és nagyobbat két évtizede nem rendeztek Nagy-Britanniában.

Leominsterből rajtol majd a mezőny, hogy az első másfél napot Wales erdeiben töltse, majd észak felé induljon, ahol Northumberland és Dél-Skócia vidékeit járja majd.

Erre a programlehetőségre csaptak le a ralisok: a rendező Roger Albert Clark Rally Motor Clubhoz csak Nagy-Britanniából 144 jelentkezés érkezett be. Plusz a külföldi versenyzőknek fenntartott 20 jelentkezési helyet is pikk-pakk elkapkodták.

Összességében tehát már több mint 150 jelentkezést regisztráltak a hathetes időszakban, a továbbiakat pedig várólistára teszik.

„Elképesztő a lelkesedés, egészen fantasztikus, hogy egy teljes évvel az eseményt megelőzően tele a rajtlistánk, ez nagy lökést ad a szervezőknek – mondta a rali igazgatója, Colin Heppenstall.

– Ugyanakkor tapasztalatból tudom, hogy lesznek, akiknek ilyen-olyan okokból vissza kell majd mondaniuk a jelentkezésüket, úgyhogy bárki, aki még gondolkodik a nevezésen, ne szomorodjon el attól, hogy már elértük a 150-es számot, jelentezzen bátran, mert néhány várólistás versenyző biztosan befér majd.”