marco melandri superbike sykes bukás  sérülés teszt aragorn sbk spanyol olasz motorTom Sykes annak örülhetett, hogy sikerült végre túllépnie az előző versenyhétvége rossz eredményein és betegségéből is kigyógyult. Ennek köszönhetően pedig a leggyorsabb időeredményt produkálta a teszten. Marco Melandri viszont egyáltalán nem örülhetett a teljesítményének, hatalmasat bukott és több sérülést is összeszedett.

 

Sykes az élen

Sykes úgy érkezett meg a tesztre, hogy a helyzete elég kilátástalannak tűnt. Már 54 pont a hátránya a világbajnokságot vezető Jonathan Reahoz képest, miután a legutolsó fordulón csak egy harmadik és egy negyedik helyet sikerült szereznie. Nem csak Rea, de főbb ellenfelei Melandri és Chaz Davies is jobban teljesítettek, mint ő.

Sykesnak tehát nagyon kellett egy jó teljesítmény a gyakorláson, hogy újra úgy érezhesse van még esélye világbajnoknak lenni. A Kawasakisok leginkább a motor vázára és a felfüggesztés beállításaira koncentráltak az egy napos kiruccanáson. Sikerült elérniük amit akartak. Sykes a legjobb időt produkálta, tette mindezt úgy, hogy a versenygumikon ment és így is csak 0.049 mp-el maradt el Chaz Davies pole pozíciós idejétől. Nem csoda, hogy örült.

marco melandri superbike sykes bukás  sérülés teszt aragorn sbk spanyol olasz motor

Egyáltalán nem is használtam azokat a gumikat, amiket a kvalifikáción szoktunk és ettől vagyok a legboldogabb. (a kvalifikációs gumik sokkal jobban tapadnak és ezáltal sokkal gyorsabb időket lehet velük elérni, mint a versenygumikkal. – a szerk.) A sima versenygumik is fantasztikusan teljesítettek és a motor is szépen összeállt. Én még egy kicsit rosszul érzem magam, bár már sokkal jobban vagyok mint az utóbbi napokban. – mondta Sykes.

Az viszont elképesztő, hogy egy kis fizikai javulás mennyit tud számítani. Úgy álltam neki ennek a napnak, hogy csak éljem túl valahogy… De mikor felültem a motorra minden megváltozott. Élveztem az egészet és elég sok kört is sikerült megtennem. Sok kis apróságot tudtunk tesztelni a motoron és rengeteget sikerült tanulnunk. A ZX-10RR most már egyre inkább hozza a tőle elvártakat. Mindent összevetve egy jó kis teszten vagyunk túl.

marco melandri superbike sykes bukás  sérülés teszt aragorn sbk spanyol olasz motor

Melandri: ,,Remélem 100%-os leszek Assenre’’

Közel sem alakult olyan jól a teszt Marco Melandri számára. Az olasznak sikerült ugyan 27 kört megtennie, de a 28.-on elrontotta a kettes kanyart és bukott. Az esés következtében megrándult és megzúzódott a nyaka valamit a mellkasa is komoly ütést kapott.

Melandrit ezután nyakmerevítőben láthattuk egész nap de szerinte ezt csak azért kell viselnie, hogy megelőzze az esetleges sérüléseket a hazaúton. Olaszországban egyébként további orvosi vizsgálatokon esik majd át, ezek után derül majd ki, hogy indulhat e az április 28 és 30 között megrendezendő Asseni futamokon.

Nagy kár, hogy ilyen hamar befejeződött a napunk – mondja Melandri. Azért sikerült fontos adatokat gyűjtenünk amiket tudunk majd használni. A bukásomat igazából nem is értem… Minden előrejelzés nélkül egyszer csak kiment alólam a motor. Habár nem volt nagy baleset de nem éreztem magam jól utána. Nagyon fájt a mellkasom és a nyakam.

Az orvosok azt mondták, hogy minden rendben, viszont a biztonság kedvéért azért rám adták ezt a nyakmerevítőt. Valószínűleg csak egy rándulás semmi komoly, egy hét múlva már újra visszatérhetek az edzéstervemhez reményeink szerint.

a crash.net cikke alapján