Hét trófeával és a magyar bajnoki címmel tért haza a 15 éves Keszthelyi Vivien Brnóból, ahol a Közép-európai Zóna Kupa túraautós sorozat futamait rendezték meg a hétvégén. A magyar versenyzőhölgy sikereinek értékét az is növeli, hogy most először járt ezen a pályán.

 

Keszthelyi Vivien nevét akkor ismerte meg szélesebb körben is az autósport világa, amikor kiderült, hogy az Audi Sport nagyon fiatal életkora ellenére is beválasztotta rangos versenyzőakadémiájára. A 15 éves versenyzőhölgy ettől az évtől pallérozódik a patinás autógyár motorsport-programján belül, és azóta is szállítja a remek eredményeket.

A különböző magyar bajnoki sorozatok után Keszthelyi idén a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) külön engedélyével részt vehetett a Közép-európai Zóna Kupa túraautós sorozatban is, ahol nem csupán nem vallott szégyent, de folyamatosan kiugró eredményekkel irányította magára a figyelmet. Ennek megkoronázása volt a brnói hétvége, amely során mindkét sprintfutamon győzött - megfutva a leggyorsabb versenyköröket is-, az endurance versenyen pedig kategóriájában első, abszolút értékelésben második lett, és eredményeivel a magyar bajnoki címet is elhódította.

„Fantasztikus hétvégén vagyok túl, és igazán boldog vagyok, hogy ennyire jó eredményeket értem el egy olyan pályán, melyen korábban még sosem versenyeztem – idézte a versenyzőt hivatalos honlapja. – Szeretnék köszönetet mondani csapatom, a Team VRS tagjainak, az Audi Sport szakembereinek és a sok nézőnek, különösen azon magyaroknak, akik kilátogattak Brnóba.”

Keszthelyi Viven programja a versenyhétvége után is zsúfolt lesz, hiszen hamarosan utazik Ausztriába, ahol az Audi Sport versenyzőakadémiájának találkozóját tartják a Red Bull Ringen, utána pedig vendégként lesz jelent a DTM hungaroringi futamán.