Remekül sikerült a magyar kamionosoknak a rangos Marokkó-rali, melyen Fazekas Károly a harmadik, míg Kovács Miklós a negyedik helyen végzett a kategóriában. Ez az eredmény bizakodásra ad okot a jövőt illetően is.

 

Erős kezdés után még erősebb folytatás jellemezte Fazekas Károly versenyét a Marokkó-ralin, melyen a magyar versenyző a kategória harmadik helyet szerezte meg. Az autóval háromszoros országos terepralibajnok teljesítményének értékét tovább növeli, hogy kamion volánjánál ez volt az első nagy, sivatagi megméretése.

Fazekasnak azért is jelentett elégtételt a szinte hibátlanul teljesített Marokkó-rali, mert autóval korábban nem sok sikerélményt szerzett a sivatagokban: „Nagyon örülök, hogy így sikerült ez a verseny, végre sikerült áthámoznunk magunka a sivatagon, ami autóval a múltban nem nagyon jött össze. Az első kamionos évünk megkoronázása ez az eredmény, de tudjuk jól, hogy bőven van még fejlődnivalónk, szükségünk van sok-sok tapasztalatra. Ez az eredmény arra motivál, hogy a folytatásban még versenyképesebbek legyünk a kamionok között.”

De nemcsak Fazekas Károly, hanem Kovács Miklós is elégedetten zárhatta a marokkói viadalt, az ő egysége ugyanis a negyedik helyen végzett a vadonatúj, „csőrös” Scania Qualisport Torpedóval. Egy közel kétezer kilométeres sivatagi versenyen ugyanakkor elkerülhetetlen, hogy egy teljesen új konstrukción ne jöjjön elő valamilyen probléma, Kovácsék azonban a lengéscsillapító hibája ellenére is célba értek – sok más riválissal ellentétben.

„Tény, hogy sok gondunk volt az elmúlt napokban, de ha valaki előzetesen azt mondta volna, hogy a Torpedót sikerül így végigvinnünk az első versenyén, azzal szerintem a csapat valamennyi tagja kiegyezett volna – mondta a negyedikként rangsorolt magyar kamionos. – A feladat adott, az Africa Race-ig hátralevő időben az itt szerzett tapasztalatokból okulva versenyképessé kell varázsolnunk a kamiont.”