Andre Lotterer 2003 óta megszakítás nélkül tagja a japán Super Formula mezőnyének, ettől a szezontól viszont nem folytatja távol-keleti pályafutását, egyéb elfoglaltságai ugyanis már nem teszik lehetővé ezt. A német a Formula E-ben és a WEC-ben száguld idén.

 

Egy fontos korszak lezárul Andre Lotterer életében, akinek a neve az elmúlt 15 évben szinte egybeforrt a japán Super Formuláéval. Sokáig a német pilóta számított a rangos formulasorozat egyik húzónevének, 2018-tól viszont – akárhogy is szeretné – már nem tudja belezsúfolni ezeket a versenyeket a naptárába.

„Szomorú lesz búcsút inteni annak a kategóriának, amelyben 2003 óta versenyzek. Úgy vélem, kihoztam az ottani lehetőségeimből a legtöbbet, de néha az embernek alkalmazkodnia kell az új helyzetekhez. Más projektjeim miatt már nem fér bele idén a Super Formula.”

„Túl sok az ütközés a versenynaptárakban, annak meg nincs értelme, hogy az utolsó pillanatban essek be a futamok helyszínére, mert nem tudnék megfelelő munkát végezni. Már 36 éves vagyok, szóval lehet, hogy itt az ideje átadnom a helyem a fiatal tehetségeknek.”

Lotterer elismerte, hogy annyi év után fura lesz számára a váltás, és hiányozni fog neki Japán.

„A végén már nem a pénz miatt versenyeztem ott, hanem, mert nagyon élveztem. Fantasztikus versenyeket futottunk, és semmi mással nem ér fel az az élmény, amikor ezekkel az autókkal végigszáguldottam például Suzuka S-kanyarjaiban.”

A német klasszis 2018-ban a Formula E-ben és a WEC-ben versenyez majd.