A háromszoros MotoGP-világbajnok Jorge Lorenzo még októberben tesztelhetett egy F1-es Mercedest, ám csak a napokban osztotta meg részletesebben is gondolatait a világgal. Szerinte a motorversenyzők tökösebbek az F1-es pilótáknál.

 

Jorge Lorenzo élete nagy álma vált valóra azzal, hogy közös szponzoraiknak köszönhetően a Mercedes lehetőséget biztosított számára egy Formula–1-es teszten. A háromszoros MotoGP-világbajnok októberben körözött az általa is jól ismert Silverstone-ban, és elmondta, maga is meglepődött, milyen könnyen felvette a ritmust.

„Azt hittem, sokkal nehezebb lesz vezetni az autót, mert két nappal azelőtt próbáltam ki egy F2-es kocsit, amellyel nem volt könnyű dolgom – fogalmazott a motorsport.com-nak adott interjújában. – A motor nagyon ideges volt, a kormányzás pedig nehéz. Aztán amikor beültem a Mercedes szimulátorába, arra gondoltam, hú, ez sokkal könnyebb, de a valós életben azért biztos keményebb lesz. Aztán kiderült, hogy nem. Az igazi F1-es autó kormányzása is sima, a motor erőadagolása nagyon egyenletes, és bár attól tartottam, hogy a kanyarokban könnyű lesz elveszteni az irányítást, és megpördülni, végül nem így történt.”

Bár Lorenzo nagyon tiszteli az F1-es pilótákat, akiknek a futamokon elképesztően kell koncentrálniuk, hogy a másfél óra alatt mindent tökéletesen csináljanak, szerinte a motorversenyzőknek bátrabbnak kell lenniük:

 „A motorok is sokat fejlődtek biztonság terén, de ha elesel, akkor nem véd semmi, a testeddel csapódsz a földhöz, szóval könnyebb megsérülni. Az F1-ben komoly sérülés nem sűrűn fordul elő, tehát a MotoGP-ben tökösebbnek kell lenni. Egy motorversenyző hamarabb fel tudja venni a ritmust egy F1-es autó volánjánál, mint fordítva. Az autóban védettnek érzed magad, és tudod, hogy ha ütközöl, a tested akkor sem vágódik neki semminek. A motorversenyeken az egyensúly sokkal fontosabb, sokkal többet kell mozognod, az egész testeddel irányítod a gépet.”