A hétvégén Argentínába látogat a Túraautó Világbajnokság mezőnye, ez az utóbbi két év világbajnokának José Mariá Lópeznek, hazai pályája, és az eddig is óriási 101 pontos előnyét növelheti tovább.

Matematikai esélye még mindig van, az őt üldöző Monteirónak, de ha López már csak hozza azt, amit eddig idén, nem sok esély van arra, hogy bárki is elkaphassa.

 

 López erről úgy nyilatkozott: Pontosan tudom, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy megnyerjem a címet, kétszer már megtettem, biztos vagyok benne, hogy harmadjára is menni fog. Nagyon szeretek itthon versenyezni, még mindig hihetetlen, hogy ennyi ember szeret, és bízik bennem, ezt sokszor el se hiszem.

Ilyen az, amikor López, hazalátogat.

https://www.youtube.com/watch?v=G3EhJFYJer0

Lópeznek már csak azon kell gondolkodnia, mi lesz jövőre amikor a Citroen kivonul. Mint ismert a francia márka, jövőre nem indít gyári csapatot. López a Formula E-ben már biztos, hogy indul ősztől. Azt egyelőre még nem tudni, túrautózni visszatér-e.

Kellett valamiféle új kihívás, régóta szerettem volna formulaautóba ülni újra, és a Formula E erre kitűnő lehetőség, nagyon izgatott vagyok, és alig várom, hogy ott is versenyezhessek.

Az argentinok azonban nem csak Lópeznek szurkolhatnak, egy újonc Esteban Guerrieri a Campos Racing Chevyjében, is részt vesz a hétvégén. Az argentin eddig fantasztikusan megy, több mint 1 másodperces különbséggel nyerte az első szabadedzést.

Az összetett második helyen álló, Tiago Monteiro a több mint 100 pontos hátrány ellenére, nem tett még le arról, hogy világbajnok legyen.

Ez technikai sport, bármi megtörténhet, és engem van mi hajtson. Nem ülhetek a babérjaimon, hiszen a második és hetedik helyezettet, alig húsz pont választja el, egy feladat van, menekülnöm kell, előre.

Magyar vonatkozása is lesz bőven ennek a hétvégének, hiszen honfitársainkkal is történt, jó is, és rossz is.

Michelisz Norbi, összetettben a 6. helyen áll, de csak 10 pont a lemaradása, a 2. helytől. Norbi egyébként remekül nyitotta a hétvégét, a szabadedzésen harmadik lett.

Világbajnok már nem leszek, de egyértelmű a célom, második akarok lenni, minden adott hozzá, az autó jó, a csapat mindent megtesz. A következő pályák pedig fekszenek majd nekem úgy érzem. Nagyon jó lenne másodikként végezni idén, elég jó első idény lenne, gyári pilótaként. – Fogalmazott Norbi.

A Zengő motorsportnál sajnos nem ilyen rózsás a helyzet. Ficza Ferenc nem tud részt venni az argentin hétvégén.

Be kell vallanom a nyári szünet utáni „visszatérést” nem így terveztem. Rengeteget dolgoztam azon, hogy a lehető legjobb formában állhassak rajthoz az utolsó öt tengerentúli hétvégére. A fizikális és mentális felkészülés mellett sok időt töltöttem az argentin pálya elemzésével, Kathi Sándor mérnökömmel közösen próbáltuk megtalálni a megoldást, hogy a lehető legjobb versenyt futhassuk.

De mind hiába. Egy vakbélgyulladás ledöntött a lábamról, és ahelyett, hogy a csapattal Argentínában lennék, még egy napig koptathatom a kórházi ágyat. A beavatkozás jól sikerült, ugyan kicsit fájdalmas volt, de szerencsére jobban érzem már magam és mindent elkövetek annak érdekében szeptember elején ott legyek Motegiben.

Most hétvégén ugyan nem versenyezhetek, azonban a tévé előtt szurkolok majd Daninak és a Zengő Motorsportnak, hogy folytassák a Portugáliában elkezdett munkát. Zárásként pedig szeretném megköszönni a jókívánságokat, a biztatást, amit folyamatosan kapok-kapunk Tőletek, Szurkolóktól!

Ti vagytok a legnagyobbak!!!

A Zengőnél további gondok is adódtak, Nagy Dániel autójában motort kellett cserélni. Az egyetlen pozitívum a Zengő hétvégéjében, hogy mégse egy autóval indulnak, hanem az utolsó pillanatban sikerült egy helyettest találni Ficza helyére. Ficza Feri Hondáját az uruguayi Mauricio Lambiris fogja vezetni Termas de Río Hondóban. A 28 éves versenyző, aki hazája első pilótájaként szerepelhet a WTCC-ben, a világbajnokság betéteseményeként szereplő Turismo Nacional szériában érdekelt egy privát Ford Focus volánjánál, amellyel a legutóbbi helyszínen győzni is tudott.

Ez egy hihetetlen lehetőség számomra – nyilatkozta Lambiris az fiawtcc.com hasábjain. Miközben ide utaztam, megtudtam, hogy a Zengő-csapat egyik pilótája nem tud elindulni, ezért igyekeztem megállapodni velük, és most itt vagyunk. Nagyon örülök ennek. Ismerem a pályát, hiszen minden évben itt versenyzünk, és ez segíteni fog. Nagyon izgatott vagyok: ez lesz pályafutásom legfontosabb versenye.