Tavalyi szárnypróbálgatásai után Sébastien Loeb újult erővel és jóval magabiztosabban vág neki a ralikrossz-vb-nek, amelyen az előző szezon végén már nyert egy futamot. Úgy érzi, 2017-ben szintet léphet.

 

Hogy a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb micsoda univerzális zseni, arról már a WTCC-ben és a Dakaron is meggyőződhettünk, és a francia most úgy érzi, eljött az idő, hogy a ralikrosszban is bizonyítson.

Noha már első éve is remekül sikerült a világbajnoki sorozatban, hiszen az idény tizedik futamát megnyerte Lettországban, idén szeretne tovább fejlődni, és akár a bajnoki címért is csatázni. Tudja, nem lesz könnyű dolga, ám ha azt vesszük, hogy a Dakaron is milyen szenzációs teljesítményt nyújtott második évében, a ralikrossz-vb-n is nagy sikereket érhet el a Peugeot színeiben.

„Úgy érzem, rengeteget tanultam az első teljes szezonomban, ezért most nyilván magasabbra helyezem a mércét, és remélem, hogy a 208 WRX 2017-es verziójával a győzelmekért harcolhatok majd – mondta a francia klasszis. – Figyelembe véve az egyre keményebb mezőnyt, nem lesz könnyű, de eltökélt vagyok, hogy ebben a szakágban is sikeres legyek.”

Loeb egyébként nem csupán udvariasságból utalt a nehéznek ígérkező konkurenciaharcra, hiszen idén négy gyári támogatású csapat kiválóságai küzdenek majd a győzelmekért. Ken Block a Forddal, Mattias Ekström az Audival, míg Petter Solberg a Volkswagennel száguld, ám a Peugeot sportigazgatója, Bruno Famin bizakodó a saját esélyeikkel kapcsolatban:

„Tudjuk, hogy Sebastien Loeb és Timmy Hansen személyében két kőkemény versenyzőre számíthatunk, ugyanakkor azt is, hogy a sorozat színvonala folyamatosan emelkedik. Minőségi idénynek nézünk elébe.”

A szezon április 1-én kezdődik Barcelonában.