A harmadik Dakarjára készülő Sébastien Loeb úgy érzi, ez lesz az utolsó lehetősége, hogy megnyerje a legendás viadalt, a Peugeot ugyanis a továbbiakban nem tervez visszatérni Dél-Amerikába. A francia reálisan látja helyzetét.

 

Nem csattan ki az optimizmustól harmadik Dakarja előtt Sébastien Loeb, ugyanakkor bízik benne, hogy ezúttal végre sikerül diadalmaskodnia a legendás versenyen.

A francia klasszis az előző két Dakaron egyaránt az élről esett ki, vagyis a tempója megvan a győzelemhez – igaz, az idei útvonal kissé eltér az eddigiektől, és ez megnehezítheti a dolgát.

„Számomra ez majdhogynem egy most vagy soha szituáció. Ez az utolsó esélyem, hogy megnyerjem a Dakart. Tudom, hogy rengeteg tényező közbeszólhat, hiszen a verseny hosszú, és egyik pillanatról a másikra mindent elveszíthetsz." 

"Ami az idei útvonalat illeti, egyfelől jó, hogy visszatérnek a sivatagos részek és a homokdűnék, mert ez jót tesz a rali imázsának. Nekem viszont nem jön jól, mert nem sok tapasztalatom van ilyen terepen, vagyis az idei útvonal nem kedvez számomra.”

Loeb ennek ellenére nem adja fel, és bízik benne, hogy az elmúlt két évben szerzett tapasztalata is elég lehet a diadalhoz.

„Tavaly bebizonyítottuk, hogy alkalmasak vagyunk a győzelemre. Daniel (Elena) remek munkát végzett a navigációval, ami igazán motiváló. Tudjuk, hogy képesek vagyunk rá, ezért egyértelműen a győzelem a célunk. Az új autó stabilabb, jobb vezetni és a lengéscsillapítása is kedvezőbb. Nagyobb benne az önbizalmam, ezért agresszívabban támadhatok.”