Noha már a Dakar második hete is megkezdődött, a terepraliban zöldfülűnek számító Sébastien Loeb lemaradása még mindig csupán két perc az éllovas Stéphane Peterhanselhez, ezért egyre inkább úgy tűnik, ők küzdenek majd meg a végső győzelemért.

 

Figyelembe véve magabiztos, stabil és kiemelkedő teljesítményét, szinte hihetetlen, hogy Sébastien Loebnek az idei csupán a második Dakarja.

A ralilegenda még a viadal előtt sem szövögetett győzelmi álmokat, ám hét szakasz után mindössze két perc a lemaradása peugeot-s márkatársa, Stéphane Peterhansel mögött, aki már 12 dakaros diadallal büszkélkedhet. A két francia eddig szenzációs tempóban száguldott végig a szakaszokon, és a nagy öreg Peterhansel meg van róla győződve, hogy Loeb tapasztalatlansága ellenére is legyőzheti őt:

„Sébastien igazán jó munkát végez, és a navigációval sincs gondja. Biztos, hogy nem volt könnyű dolga elsőként a pályán, de megoldotta, és alig volt köztünk különbség. Remek tempót diktál, és nagyon gyorsan tanul, már a Dakar eleje óta mondom, hogy készen áll a győzelemre.”

A kilencszeres ralivilágbajnok Loeb ugyanakkor a biztató első hét ellenére sem akar hangzatos kijelentéseket tenni győzelmi esélyeiről, mert tavaly is remekül kezdett, aztán egy nagy bukás alaposan visszavetette. A francia klasszis ezért pontosan tudja, hogy a hátralévő szakaszokon is bármi megtörténhet:

„Elsőként haladni a pályán sosem könnyű, de rátaláltunk a helyes útvonalra, és próbáltunk gyorsan menni. A legfontosabb, hogy még mindig van esélyem a végső győzelemre, de még mindig korai jósolni. Bárhogy alakulhat a helyzet, én egyszerűen csak megpróbálom ugyanúgy folytatni, mint eddig.”