Sűrű évkezdete lesz 2018-ban Sébastien Loebnek, aki a Dakar rali után nemcsak a ralikrosszban igyekszik majd bajnoki címet szerezni, hanem „természetes közegében”, a rali-vb-n is rajthoz állhat Mexikóban.

 

Sébastien Loeb újra meg újra bizonyítja, hogy univerzális versenyzőzseni, és 2018-ban is teljes fordulatszámon pörög majd – a szurkolók legnagyobb örömére.

A francia klasszis januárban megpróbálja megnyerni a Dakar ralit a Peugeot-val, márciusban elindulhat a Mexikó ralin, áprilisban pedig elkezdi hadjáratát a ralikrossz-vb-n. Loeb egyértelművé tette, hogy 2018-ban a ralikrossz élvez majd prioritást, köszönhetően a Peugeot gyári támogatásának, ez viszont nem jelenti azt, hogy ne venné komolyan a WRC-s kalandot.

Az eredeti tervek szerint már Monte-Carlóban rajthoz állt volna, a Dakarról viszont nem ért volna át Európába, így marad a kényelmesebb, márciusi időpont.

„Folyamatosan tárgyalunk vele a jövő évről – mondta a Citroent irányító Yves Matton. – Az egyetlen, amit tudok, hogy Monte-Carlóban még nem indul, erről együtt döntöttünk. Túl nehéz összeegyeztetni a Dakarral, ez viszont még nem jelenti azt, hogy máshol ne indulhatna. Majd akkor véglegesítjük, ha a jövő évi pilótapárosunk is meglesz.”

Loeb mexikói indulását az is indokolná, hogy ismeri és szereti a terepet, hiszen már hat alkalommal nyert ott, ráadásul ez az időpont jóval a Dakar után és a ralikrossz-vb nyitánya előtt lenne.

A francia klasszis visszatérése azért is számítana különlegesnek, mert a 2015-ös Monte-Carlo rali óta nem szerepelt a WRC-ben. Akkor egyébként beugróként is sokáig vezetett, de végül fel kellett adnia a versenyt.