Az elmúlt években többször is megbízhatósági problémák miatt maradt le a Le Mans-i győzelemről a Toyota, amely emiatt most minden eddiginél nagyobb energiákat fordít arra, hogy a hétvégén biztosan célba érjen.

 

Noha 2017-ben és 2016-ban is egyértelműen a Toyota volt a leggyorsabb Le Mans-ban, a japán csapat autóit újra meg újra technikai hibák akadályozták, ezért idén mindent megtesznek annak érdekében, hogy semmilyen probléma ne üsse fel a fejét.

A Toyota esetleges kudarca azért lenne igazán kínos a most hétvégi Le Mans-i 24 óráson, mert rajta kívül egyetlen gyári alakulat sem indul az LMP1-es kategóriában, vagyis ha létezik kötelező győzelem, akkor ez mindenképp az.

Az autó most is nagyon gyors, és a csapat reményei szerint végre megbízható is, mert számtalan erre irányuló tesztet végeztek az elmúlt időszakban.

A Toyota tartalék pilótája, Anthony Davidson elárulta, gyakorlatilag nem létezik olyan forgatókönyv a 24 órás viadalon, amit ne szimuláltak volna korábban:

„Próbáltunk minden helyzetet újraprodukálni, ami megtörténhet a versenyen. Teszteltünk Portimaóban, Aragonban és a Paul Ricard-on is, és azokra a dolgokra koncentráltunk, amelyekben potenciálisan benne van a hiba lehetősége. Mindenre igyekeztünk megoldási forgatókönyvet kiötleni, ugyanúgy, ahogy a NASA készül egy űrrepülésre.

„Olyan jól ismerjük az autót, mint korábban soha, így sokkal magabiztosabban készülhetünk a versenyre. Nagyon tanulságos tapasztalat volt ez számomra is, még soha, egyetlen kategóriában sem tapasztaltam ilyen hozzáállást – soha nem adjuk fel!”