Súlyos árat fizetett hobbijáért Daniel Juncadella, aki kerékpározás közben eltörte a kulcscsontját. A spanyol mindent megtesz azért, hogy a DTM előszezoni tesztjére felépüljön, és gond nélkül vezethesse Mercedesét.

 

Nagyon pechesen indul a 2018-as év Daniel Juncadellának, mert azt követően, hogy a tavalyi kihagyás után újra lehetőséget kap a Mercedes színeiben a DTM-ben, az idény előtt biciklis balesetet szenvedett.

Sérülése szerencsére nem súlyos, a kulcscsonttörés azonban így is nagyban hátráltathatja felkészülését:

„Nem volt nagy baleset, de eleinte próbálom nem terhelni a szervezetem. A döntő tényező úgy is az lesz, miként érzem majd magam az autóban – például, hogy a biztonsági öv mennyire nyomja a csontot és a sebet. De optimista vagyok atekintetben, hogy megbirkózom a kihívással.”

„A varratokat a teszt utáni héten szedik ki, és biztos vagyok abban, hogy amikor május elején elrajtol a szezon, én is rendben leszek.”

Érdekesség, hogy a bukás során Juncadella nem is érzett különösebb fájdalmat, így a törés után is folytatta a kerékpározást. Utána viszont az is átfutott az agyán, hogy ezzel lőttek a szezonjának:

„Nem is mentem gyorsan, de hirtelen elestem, és bukfenceztem egyet. Apró esésnek tűnt, tehát visszapattantam a nyeregbe, és mentem is tovább. Aztán amikor hazatértem, megláttam, hogy a kulcscsontom nincs a helyén, ami sokkolt. Furcsálltam, mert előtte nem is éreztem fájdalmat.”

„Utána viszont elkezdtem aggódni, hogy az idényem máris befejeződött, de szerencsére jól alakultak a dolgok, és 48 órával később már a körülményekhez képest jól voltam. Nem ideális, de nincsenek komplikációk.”