Noha Robert Kubica közel állt a megállapodáshoz a WEC-ben szereplő Manorral, sajtóértesülések szerint a lengyel mégsem indul a megbízhatósági sorozatban. A Williams tesztpilótája nem tudná belezsúfolni naptárába az újabb versenyeket.

 

Eredeti terveivel ellentétben Robert Kubica csak tesztpilótai álláshoz jutott az F1-ben, ezért egy ideig fennállt a lehetősége, hogy 2018-ban a WEC-ben is aktívan versenyez.

A lengyel a tervek szerint a Manor LMP1-esével száguldott volna a WEC-ben (így a Le Mans-i 24 óráson is), ám a menedzsmentje egyik tagjától a RaceFans megtudta, hogy az egyezség végül nem született meg.

„Robert a Williamsnél betöltött F1-es feladataira koncentrál, és nem akarja, hogy ebben megzavarja egy olyan WEC-projekt, ami még mindig egészen újnak számít, így intenzív fejlesztési munkát igényel."

"A Williamsszel minden nagydíj után szimulátoros munkát végez, ezen kívül pedig promóciós feladatai is vannak, és a WEC projektet már nem tudná összeegyeztetni ezzel. Nem kizárt, hogy a jövőben a WEC-ben versenyez majd, viszont biztos akar benne lenni, hogy az adott csapat minden szempontból versenyképes.”

A Manort irányító Graeme Lowdon szintén elismerte, hogy valószínűleg túl nagy falat lenne Kubicának az F1-es és a WEC-es elfoglaltság, de szeretné, ha a jövőben együtt dolgozhatnának, mert a tesztek során megkedvelte a lengyel pilótát.