Miután tavaly harmadszor is megnyerte a WTCC világbajnoki címét, José María López vasárnap első WEC-es versenyén állt rajthoz, az argentin azonban óriásit bukott a szélsebes silverstone-i pályán, így kórházba kellett szállítani.

 

 

Nagy reményekkel készülődött vasárnapi WEC-es debütálására José María López, hiszen ez a legkomolyabb sorozat, amelyben az argentin ász pályafutása során részt vehetett. A sokáig elfeledett pilóta azzal tette magát ismét vonzóvá a nemzetközi sorozatokban, hogy az elmúlt három évben egyaránt domináns stílusban hódította el a WTCC világbajnoki címét, így idén szintet lépett, és a Formula E-ben, valamint a WEC-ben versenyezhet.

A Toyota #7-es rajtszámú autójának azonban nem alakult jól a silverstone-i nyitány, mert előbb Kamui Kobajasi rongálta meg a karosszériáját, majd López bukott vele nagyot a villámgyors Copse-kanyarban. Az argentin nagyon hajtott, hogy csapattársa hibája után a lehető legnagyobb ütemben faragjon hátrányából, ám igyekezetében ráhajtott egy nedves kerékvetőre, amely fékezés közben megdobta az autót.

Bár a Toyota ismét nagyon megrongálódott, López még vissza tudott kecmeregni vele a boxba, ám a baleset után elővigyázatosságból kórházba kellett szállítani. Erre azért volt szükség, mert amikor falhoz csapta a kocsit, felvillant az a lámpa, amely túlzott méretű becsapódásra hívja fel a figyelmet, és ami után kötelező kivizsgálni a balesetet szenvedett pilótát. Szerencsére kiderült, hogy López nem sérült meg az eset során, így már vasárnap elhagyhatta a kórházat, a #7-es Toyotát azonban a trió harmadik tagja, Mike Conway végül csak a 23. helyre tudta behozni 38 körös hátránnyal.

A versenyt a Sébastien Buemi, Anthony Davidson, Kazuki Nakadzsima egység nyerte meg a #8-as Toyotával.