A MotoGP egykori klasszisa, Max Biaggi váratlanul a Formula E-ben bukkant fel, ám nem versenyzőként, hanem a Venturi-istálló nagyköveteként. Az olasz sztár igyekszik hozzájárulni a brand növekedéséhez.

 

A MotoGP korábbi olasz közönségkedvence, Max Biaggi is szerepet vállal a Formula E-ben, amely évről évre egyre több szponzort, márkát és versenyzőt vonz magához.

Biaggit több, mint 15 éves barátság fűzi az elektromos formulasorozatban szereplő Venturi vezérigazgatójához, Gildo Pastorhoz, ezért döntött úgy, hogy segít a brand népszerűsítésében.

Az olasz azonban nemcsak nagykövetként dolgozik majd, hanem a fiatal versenyzőknek is igyekszik útmutatást adni.

„Nagyon örülök, hogy olyan ambiciózus és úttörő személyiséggel kezdhetem meg ezt az izgalmas munkát, mint amilyen Gildo. Közös bennünk, hogy mindketten szívesen vágunk bele és fedezünk fel új projekteket, újabb és újabb célokat elérve. Termékeny partneri kapcsolatra számítok, és arra, hogy hozzásegíthetem a Venturit a további növekedéshez.”

Biaggi nem is vesztegeti az idejét, és már a jövő heti, párizsi e-prix-re is ellátogat, hogy segítse a csapatot. Gildo Pastor nagyon örül barátja lelkesedésének.

„Nagyon szeretem Maxot. Nyílt személyiségű, elkötelezett és szenvedélyes – vagyis épp olyan, mint amikor megismertem. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy mostantól ő is a Venturi színeit képviseli. Egyértelmű, hogy jelenléte sokat hozzátesz márkánk növekedéséhez.”