Egyre-másra kerülnek a Bonhams aukciós ház kalapácsa alá a szebbnél szebb autócsodák, a legújabb példány a brit autó- és motorsport-legenda, John Surtees 1957-es BMW-je.

 

John Surtees egészen kivételes legendája az autó- és motorversenyzésnek, hiszen négyszeres világbajnok az 500 köbcentis motorosoknál (1956, 1958, 1959m 1960), de nyert vb-t a Formula–1-ben (1964) is, ezzel ő az egyetlen, aki kettő és négy keréken is világbajnok lett.

Emellett persze gyűjtője is a gépcsodáknak, 1957-ben vett egy BMW 507-est, miután látta, hogy a BMW igazgatója, Alexander von Falkenhausen miként hajt vele Hockenheimben.

Utána ő is elvitte egy körre a kocsit, majd vett egyet, amit most akución szerezhet meg bárki, ha van 2 millió font körüli szabad tőkéje, merthogy a Bonhams aukciós ház ennyire saccolja az árat.

Srófolhatja az összeget, hogy amikor Surtees megvette a maga BMW 507-esét, akkore reklamált, hogy az ő példánya nem olyan gyors és erős, mint amit a teszten vezetett, mire e BMW bekérette az autót éselvégzett rajta „bizonyos módosításokat“, amiket azóta is jótékony homály fed, hogy mik is voltak igazából