Amikor Danica Patrick 2008-ban futamot tudott nyerni az IndyCarban, 2009-ben pedig az Indy500-on harmadik lett, sokakat váratlanul ért, hogy úgy döntött, az együléses autók világából átnyergel a NASCAR-ba. A sikerek azóta elkerülik a csinos hölgyet.

 

Danica Patrick már negyedik éve versenyez a NASCAR Sprint Cupban, és épp negyedik éve kerülik el őt a hangos sikerek.

Pedig a csinos amerikai hölgy ázsiója nem is olyan rég még az egekben szárnyalt, miután versenyt tudott nyerni az IndyCarban, az Indy500-on pedig dobogós hellyel villantott. A 2000-es évek végén rendre felvetődött, hogy akár a Forma-1-ben is lehetőséget kap, NASCAR-os karrierje során azonban meg se tudta közelíteni korábbi sikereit.

Patrick 2012 óta koncentrál kifejezetten a Sprint Cup Seriesre, de ahogy az első három szezonjában, úgy idén sem tudott betörni az élmezőnybe. Eddigi legjobb helyezése a 13., de az évek során összesen is csupán nyolcszor tudott beférkőzni a legjobb húsz közé. A korábban sokra hivatott versenyző természetesen nem örül annak, hogy a NASCAR-ban elkerülik a sikerek.

„Senki sem boldog, ha a huszadik helyen ér célba – ismerte el. – Borzalmas érzés, muszáj javulnunk. De egy futamon az autón kívül még rengeteg más tényező számít. Nincs túl sok lehetőség az autót a pályán tesztelni, inkább csak arról szól az egész, hogy a rendelkezésünkre álló lehetőségekből megpróbáljuk kihozni a maximumot.”

„Természetesen hiányzik az érzés, hogy a legjobb öt között harcoljak, de a NASCAR-ban nekem a top15 jelenti a top5-öt, hiszen sokkal több autó van. Nagy kihívást jelent ezeket az autókat vezetni, de hiszek benne, hogy eljön az áttörés, és összejön egy kiugró eredmény.”