Immár pályaversenyzőnek is mondhatja magát Mads Östberg, miután az elmúlt hétvégén részt vett a skandináv túraautó-bajnokság egyik betétfutamán.

 

A 29 éves norvég alapesetben a rali-világbajnokságban szerepel, bár idén mérsékelten vesz részt a WRC életében, miután a felesége, Beate februárban életet adott az első gyermeküknek.

Mindenesetre a WRC-ben egy Ford Fiestával megy, a legutóbbi hétvégén azonban Porschéba ült, hogy a skandináv túraautó-bajnokság betétfutamaként megrendezett Porsche Carrera Cupon vegyen részt.

„Ez volt az első tapasztalatom a pályaversenyzést illetően, úgy, hogy mások is voltak az aszfalton, de nagyon élveztem! – mondta Östberg, aki a 14 induló közül 11.-ként kvalifikált, és végül mindkét futamon pontot szerzett.

Elégedett vagyok a fejlődésemmel, egész gyorsan alkalmazkodtam az autóhoz. Az egyetlen prbléma, hogy nem volt kézifékem!

Nem volt nehéz megtanulni a kocsit, azt már sokkal inkább, hogy miként is kell versenyezni: hogy miként védjem meg a pozíciómat, miként gyorsuljak fel, hogy előzési helyzetbe kerüljek… Gyakorlatilag két nap alatt lettem pályaversenyző!

Az esőben mindenki keresgélte a pályán, hol talál még némi tapadást, én meg azt sem értettem, mit csinálnak… Viszont a második versenyen feljöttem a hatodik helyre és már az ötödikért támadtam volna, amikor visszaelőztek – de nagyon élvezetes volt!“

A 2012-es Portugál Rali nyertese, Östberg az élménye után úgy nyilatkozott, hogy a WRC-s elfoglaltságai miatt nem tudja megmondani, versenyez-e a közeljövőben ismét pályán, de nem zárkózna el a lehetőségtől.