Veszélybe került a WTCC thaiföldi hétvégéje, miután a helyi autósport szövetségben váratlanul lecserélték a tavalyi futam szervezőbrigádját, így a sorozat promótere egyelőre azt sem tudja, kivel tárgyalhatna.

 

Ha a WTCC versenynaptára már nem lenne önmagában is elég kusza, most itt az újabb fordulat, ugyanis korántsem biztos, hogy a hátralévő négy hétvégéből a thaiföldit meg tudják rendezni.

A tavaly nagy sikerrel lezajló esemény szervezői ugyanis hirtelen kiestek a képből, mivel a helyi autósport szövetségben nagytakarítást rendeztek, a probléma csak az, hogy az új vezetők kilétéről elfelejtették értesíteni a WTCC promóterét, aki így egyelőre azt sem tudja, kihez forduljon.

„Nagy gondok vannak az ottani szövetséggel, ami jelenleg olyan, mint egy üres doboz – mondta szomorúan Francois Ribeiro. – Azt a csapatot ugyanis, amelyik az előző versenyhétvégét szervezte, nemrég lecserélték, fogalmam sincs, miért. Nagy nehézséggel állunk szemben, hiszen így kivel is tudnánk beszélni? Egy világbajnoki eseményen minden ország autós szövetsége fontos szerepet vállal, ott vannak, ha segítség kell, a thaiföldi szövetség esetében viszont nem tudom, kihez fordulhatnék.”

További probléma, hogy ha még rendeződnek is a viszonyok Thaiföldön, nem biztos, hogy egy vadonatúj, tapasztalatlan szervezőgárda gond nélkül le tudná bonyolítani a versenyhétvégét. Az ügyet mindenesetre az FIA-nak kell kivizsgálnia, mert csak a nemzetközi szövetség változtathat meg egy már jóváhagyott versenynaptárt, de végül valószínűleg nem lesz más választás, mint törölni a thaiföldi futamokat a programból.

Ezzel viszont újabb óriási űr keletkezne a kalendáriumban, hiszen a szeptember végi kínai és a november végi záró katari hétvége között így épp két hónap szünet lenne azok után, hogy az argentin forduló előtt hat-, utána pedig négyhetes szünetet kellett kivárniuk a pilótáknak.