A Formula E aktuális éllovasa, Jean-Eric Vergne jótékonysági gokartversenyt szervez, hogy felhívja a figyelmet az olyan pilótákra, akik súlyos sérülés után igyekeznek visszatérni a versenyzés világába. A lábamputáció után visszatérő Billy Monger is a mezőny része lesz.

 


Tavaly nyáron megrázta a motorsport világát, amikor egy Forma-4-es versenyen Billy Monger annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett.

Az akkor 17 éves versenyző azonban egy pillanatig sem vesztette el a hitét, és akarattal, kitartással, valamint kőkemény munkával már erre a szezonra visszatért, sőt első versenyén dobogóra is állt. A brit pilóta története példaként lebeghet a hasonlóan tragikus sorsú versenyzők előtt, és erre szeretné felhívni a figyelmet Jean-Eric Vergne, a Formula E aktuális éllovasa.

A francia kiválóság elektromos gokartversenyt szervez április 25-re Párizsban, a Formula E következő futamhétvégéje előtt. Az eseményen részt vesz Monger is, aki elmondta, igazán örül a hasonló kezdeményezéseknek.

„Nagyon szeretnék visszaadni valamit a motorsport-társadalomnak abból a rengeteg támogatásból, amit én kaptam – ez az esemény nagyszerű lehetőség erre. Azért is lesz jó tapasztalat, mert a későbbiekben szeretnék versenyzőinstruktorként dolgozni.”

Az eseményen jótékonysági adománygyűjtést is rendeznek, melyet a Mongeréhez hasonló sorsú versenyzők megsegítésére fordítanak. Vergne úgy véli, a fiatal brit példája erőt adhat mindenkinek:

„Kevesebb, mint 12 hónappal szörnyű balesete után Billy visszatért, és egy speciálisan kialakított autóval versenyezve rögtön a dobogón végzett. Ez a fantasztikus tett bebizonyította, hogy sosem szabad lemondani az álmainkról – és, ha mindnyájan összefogunk, az valódi segítséget jelenthet. Lehetővé tehetjük a lehetetlent, és motiválhatunk másokat, hogy bejárják ugyanezt az utat.”