A rendőrség letartóztatta Vikash Anandot, az indiai Formula 1600 idei bajnokát, mert ittasan okozott közúti autóbalesetet, melyben egy ember életét vesztette, további tíz pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A 22 éves versenyző néhány karcolással megúszta.

 

Borzalmas tragédia rázta meg az indiai Chennait, amikor hétfő hajnalban egy Porsche Cayman S nagy sebességgel ütközött az út mentén várakozó autóriskáknak. Az első híradásokból még csak annyi derült ki, hogy a balesetet egy 22 éves ittas sofőr okozta, most viszont azt is nyilvánosságra hozták, hogy a felelőtlen vezető a feltörekvő helyi autóversenyző, Vikash Anand volt.

A helyi Formula 1600-as sorozat bajnoka a hírek szerint egy buliból tartott hazafelé, amikor belehajtott a parkoló járművekbe. A nagy tempó miatt több riksa is a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, vezetőik pedig súlyosan megsérültek, sőt az egyikük a kórházba szállítás után meg is halt, miközben Anand és utasa a légzsákoknak köszönhetően néhány karcolással megúszta.

Az egyik szemtanú így számolt be az esetről: „Minden annyira gyorsan történt, és mivel a baleset helyszíne közel volt a miniszter rezidenciájához, a rendőrök is nagyon hamar megérkeztek. Az én autóm szélvédője és összetört, pedig az utolsó voltam a riksák sorában. Mire odamentem, hogy megnézzem, mi történt, a rendőrök már elvitték a sofőrt.”

Felelőtlen tettével természetesen Anand autóversenyzői pályafutása is derékba tört, pedig pályafutása épp most kezdett felfelé ívelni. Rövid szünet után idén tért vissza az F1600-ba, melyet rögtön meg is nyert, a bajnoki címmel együtt pedig egy amerikai ösztöndíj is együtt járt, ahol a versenyző a USF2000 sorozatba kerülésért küzdhetett volna meg.