Az 53 pontos hátrányban lévő Valentino Rossi úgy véli, az idei MotoGP-szezon hét hátralevő futama már nem elég ahhoz, hogy behozza az élen álló Marc Márquezt, aki az olasz szerint nemcsak kivételesen gyors, hanem rendre jó döntéseket is hoz.

 

 Noha a hétvégi brnói futamon a vb-éllovas Marc Márquez előtt ért célba, Valentino Rossi úgy véli, hét futammal a vége előtt egyszerűen túl nagy a lemaradása ellenfeléhez képest, hogy megszerezze a világbajnoki trófeát.

Az olasz hátránya már 53 pont, mert hiába tűnt Csehországban favoritnak a Yamaha, a változékony körülményeket végül Cal Crutchlow lovagolta meg legjobban, a második Rossi mögé pedig felzárkózott a gumikkal jól taktikázó Márquez. Az ifjú spanyol idén nagyon hatékonyan gyűjtögeti a pontokat, és nem vállal felesleges kockázatot akkor sem, amikor a győzelemre nincs esélye, így növeli versenyről versenyre előnyét Rossival és Jorge Lorenzóval szemben.

Bár még hét futam hátravan, vagyis 175 megszerezhető pont áll rendelkezésre, Rossi úgy véli, hátránya már nem ledolgozható: „Nem, mert túl sokat hibázunk és túl pechesek vagyunk, ezért túl nagy a lemaradásom. Márquez idén nem csak minden körülmény közepette gyors, hanem rendre jó döntéseket is hoz. Mi is lehetünk még erősek, és nem is adjuk fel a végéig, de 53 pontot nagyon nehéz lesz behozni.”

A másik yamahás Lorenzo még Rossinál is zaklatottabb szezont teljesít, melybe beleilleszkedett a brnói futam is, ahol egy gumihiba miatt pont nélkül zárt. Az olasz ugyanakkor még annak ellenére sem temeti esélyeit, hogy 59 pontos lemaradásba került: „Egyszerűen csak bajnok akarok lenni. Nem számolgatok, csak a motorozáson jár a fejem, és hogy minden alkalommal a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam. Ezután ránézek a tabellára, de csak arra koncentrálok, hogy minél több versenyt nyerjek.”