Miután a riói paralimpiáról két arannyal és egy ezüsttel tért haza, Alex Zanardi nem vesz vissza a tempóból, és a hétvégén már Mugellóban száguld egy BMW M6 GT3 volánjánál. Az olasz klasszis alig várja az újabb megméretést.

 

A rió paralimpián a motorsport világa egy emberként tisztelgett Alex Zanardi előtt, aki két aranyat és egy ezüstöt nyert az ötkarikás játékokon. A korábbi F1-es pilóta épp 15 éve szenvedett borzalmas balesetet a CART-sorozat lausitzringi fordulóján, melynek következtében mindkét lábát elvesztette. A szívós olasz azonban nem adta fel, és rehabilitációja után speciális segédeszközökkel folytatta a versenyzést, később pedig a kerekesszékes viadalok világába is belekóstolt, ahol azóta is sikert sikerre halmoz.

Bár a paralimpiai felkészülés kicsit háttérbe szorította az autóversenyzést, az olasz klasszis most visszatér a volán mögé, és a hétvégén már az olasz GT-bajnokság mugellói fordulóján láthatjuk, ahogy egy BMW M6 GT3-mal száguld. Zanardi már csak azért is készül izgatottan a bevetésre, mert legutóbb több mint egy éve, 2015. júliusában versenyzett, amikor a spái 24 óráson vett részt Timo Glockkal és Bruno Spenglerrel egy csapatot alkotva.

„Mindig is hangsúlyoztam, hogy az életem egy véget nem érő jutalomsorozat, amiért ennyi területen aktív lehetek, ez az év pedig tökéletesen példázza mindezt. Az, hogy az ötvenedik életévemhez közeledve nem csak versenyképes tudtam lenni a riói paralimpián, hanem nyertem is, egészen kivételes siker.”

„Ez már önmagában is fantasztikus, de mindennek tetejébe most ismét az a megtiszteltetés ér, hogy hódolhatok kezdeti szenvedélyemnek, és visszatérhetek egy remek versenyautó volánja mögé. Amióta csak megláttam a gyönyörű BMW M6 GT3-at, arról álmodoztam, hogy majd egyszer én is versenyzek vele. Ez az idő most jött el, ráadásul az egyik kedvenc pályámon, Mugellóban. Nagyon boldog vagyok, és alig várom már, hogy a kormányt megragadva a maximumot nyújtsam a volán mögött.”