A rá zúduló népharag után inkább búcsút intett versenyzői karrierjének a Moto2-ben szereplő Romano Fenati, aki azzal vívta ki a világ ellenszenvét, hogy Misanóban nagy tempónál meghúzta Stefano Manzi fékkarját.

 

Lehetetlen helyzetbe hozta magát elképesztő sportszerűtlenségével Romano Fenati, akit hiába csupán két futamra tiltottak el botrányos manőveréért, idei és jövőbeni csapata is azonnali hatállyal felbontotta a szerződését.

A motorsport világát felháborította, amikor az olasz versenyző magáról megfeledkezve 200 km/órás tempó felett haladva Stefano Manzi mellé húzódott és a motoron átnyúlva meghúzta ellenfele fékkarját.

Sokan gyilkossági kísérletként tekintenek az esetre, ezért is különös, hogy az illetékesek csupán két versenyre tiltották el, mindenesetre húzásával magát írta ki a gyorsasági motorozásból. Egyet aludva a történtekre Fenati bocsánatot kért, ez azonban már túl késő volt:

„Szeretnék bocsánatot kérni a teljes sportvilágtól. Reggel, tiszta fejjel ébredve azt kívántam, bárcsak egy rossz álom lett volna, ami történt. Újra meg újra visszagondolok arra, amit tettem – leírhatatlan gesztus volt.”

„Nem viselkedtem férfiként. Egy férfi befejezi a versenyt, aztán a leintés után a versenyirányításnál próbálja kiharcolni igazát. Nem kellett volna reagálnom a provokációra. Az engem érő kritikák jogosak, és megértem felém irányuló haragot.”

Miután 2018-as és 2019-es csapata is felbontotta szerződését, Fenati jövője teljesen kilátástalanná vált, és nem is bízva a feloldozásban, inkább úgy döntött, visszavonul, és nagyapja műhelyében segít motorokat javítani:

„Mindig azért mentem ki a pályára, hogy nyerjek. Hogy Romano Fenati legyek. De rájöttem, senki nem törődik velem és azzal a fájdalommal, amin keresztül megyek. Így aztán jobb, ha elbúcsúzok.”