Hivatalosan is bejelentették, hogy Fernando Alonso jövőre elhagyja a Forma-1-et. Az IndyCart irányító Mark Miles elárulta, a McLaren máris azon dolgozik, hogy a tengerentúli sorozatban folytassák az együttműködést.

 

A McLaren kilátástalan vergődése miatt már jó ideje érett Fernando Alonso F1-es búcsúja, amely kedden vált hivatalossá a spanyol versenyző bejelentése után. Bár a kétszeres világbajnok a csapat felemelkedése esetén kilátásba helyezte visszatérését, 2019-ben mindenképp új kihívások után néz.

Konkrét terveiről nem számolt be a nyilvánosságnak, ám szinte biztos, hogy az IndyCarban folytatja pályafutását, már csak azért is, hogy minél előbb megnyerje az Indy 500-ast, ezzel elhódítva a motorsport nem hivatalos hármas koronáját (Monacói GP, Le Mans-i 24 órás, Indy 500-as).

Az IndyCart irányító Mark Miles nem rejtette véka alá, hogy a McLaren vizsgálja annak lehetőségét, miként tudna összerakni egy csapatot a kétszeres világbajnoknak az amerikai sorozatban:

„Fernando bejelentése mindenképp izgalommal töltötte el az IndyCar rajongóit, akik nagyon szeretnék, hogy a spanyol nálunk versenyezzen 2019-ben. A McLaren dolgozik rajta, hogy minden szükséges elintéznivalót a helyére tegyen, mi pedig támogatjuk erőfeszítéseit. De nem hinném, hogy az év végéig döntés születik.”

Alonso csupán annyit árult el, hogy izgalmas kalandok várnak rá a következő szezontól a motorsport világában:

„Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, de az új, izgalmas kalandok már a küszöbön állnak! Életem egyik legboldogabb időszakát élem, de új kihívásokra van szükségem. Tudom, hogy a McLaren a jövőben erősebben tér majd vissza, és az lenne a megfelelő pillanat nekem az F1-es visszatérésre.”