Sébastien Bourdais nyerte meg az Indycar drámai idénynyitóját, miután a sokáig élen álló újonc Robert Wickenst a verseny végén kiütötte az előzési manőverrel próbálkozó Alexander Rossi. A francia győztes elismerte, sajnálja ellenfelét.

 

Fordulatos és drámai küzdelemben dőlt el az Indycar idei szezonjának első versenye St. Petersburgben, ahol kis híján egy újonc szerezte meg a győzelmet. Robert Wickens végig magabiztos teljesítményt nyújtott, és sokáig vezetett is, de a futam végén Alexander Rossi az első kanyarban egy túl optimista előzési manőverrel elsodorta ellenfelét.

Az első helyért csatázó pilóták ütközését Sébastien Bourdais használta ki, aki nevető harmadikként megnyerte a versenyt:

„A Dale Coyne Racingnél dolgozó srácok miatt nem is lehetnék boldogabb. Egy kis csapatról van szó, de a belüket kidolgozták a sikerért. Nem a miénk volt a leggyorsabb autó, de végig következetesek és összetartók voltunk, ennek eredménye ez a siker."

"A dobogó egyébként önerőből is sikerült volna, ami nagyszerű. Viszont nagyon sajnáltam Robertet, aki kitűnő teljesítményt nyújtott, és örültem, hogy ilyen hamar felvette a ritmust.”

Wickens nehezményezte, hogy az utolsó alkalommal a pacecar teljesen már procedúra alapján hagyta el a pályát, mint korábban, de elsősorban Rossit okolja győzelme elvesztése miatt:

„Szélárnyékba került, aztán elég helyet hagytam neki a belső íven. Egyszerűen túl későn fékezett, a pálya pedig koszos volt azon a részen. Túl mélyen húzódott be, blokkolta a hátsó kerekeit, és egyszerűen nekem jött. Az egyetlen, amit sajnálok, hogy ő még így is dobogóra állhatott, miközben én a falban kötöttem ki. De nagyon büszke vagyok a teljesítményemre.”