Hosszas gondolkodás és elemzés után a McLaren úgy döntött, 2019-ben még nem indítja be IndyCar-programját. A wokingiak még nem érzik késznek magukat a kihívásra, ráadásul az F1-re kell koncentrálniuk.

 

Fernando Alonso 2017-es Indy 500-as kalandja óta folyamatosak a találgatások, hogy a McLaren mikor indíthatja be IndyCar-programját, ami csak fokozódott, miután kiderült, hogy a spanyol nem folytatja az F1-ben.

A McLarennek csábító volt a gondolat, hogy 2019-ben Alonsóval maradjon a tengerentúlon, ez azonban jövőre még nem kivitelezhető. Az F1-es csapat ugyanis ezer sebből vérzik, ezért nem szeretnék, ha más elvonná a figyelmüket a felzárkózásról.

„Úgy döntöttünk, nem futunk teljes szezon az IndyCarban jövőre – mondta a McLarent irányító Zak Brown. – Egyszerűen még nem állunk rá készen, ráadásul minden erőnkkel az F1-re koncentrálunk. Kijelenthető, hogy 2019-ben nem leszünk ott a mezőnyben.”

„Ahogy azonban már korábban is említettük, a közeljövőben szeretnénk magunkat kipróbálni az IndyCarban, az Indy 500 pedig továbbra is érdekes számunkra.”

„Ezzel kapcsolatban viszont csak a szezon végén, a téli hónapokban döntünk – szerintem Fernando szívesen belevágna újra. Most viszont csak az F1 jár a fejünkben, mással ráérünk még később is foglalkozni.”

Az Indy 500-as szereplés azért valószínű, mert Alonso egyértelmű célja, hogy a Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás után a motorsportvilág harmadik kiemelkedő versenyét is megnyerje, elhódítva a hármas koronát.