Ahogy közeleg a Bajnokok Tornája, úgy jelennek meg hétről hétre a legnagyobb versenyzősztárok nevei az indulók listáján. A legutóbbi csillag Felipe Massa, aki olyan kaliberű pilótákhoz csatlakozik Miamiban, mint Juan Pablo Montoya, Sebastian Vettel, Kurt Busch vagy Tom Kristensen.

 

Még csupán októbert írunk, de a január végi Bajnokok Tornáján résztvevő sztárok láttán az ember legszívesebben máris csomagolna, és azonnal Miami felé venné az irányt.

A szervezők tényleg nagyon kitesznek magukért, és ígéretükhöz híven valóban felejthetetlenné akarják tenni az első Egyesült Államokban megtartott tornát, ehhez pedig máris minden adott a Miami Marlins Parkban. Persze a szép stadionon és a körítésen kívül mindig az adott évi versenyzők jelentik a legnagyobb vonzerőt a motorsport szerelmeseinek, ezért az illetékesek nem is tétlenkedtek, és már tavasszal elkezdtek érdeklődni a legnagyobb sztároknál.

Ennek eredménye pedig, hogy máris olyan tekintélyes lista állt össze, mint talán korábban még soha, hiszen a résztvevő csillagok sorát még felsorolni is nehéz. Sebastian Vettel négyszeres F1-es világbajnok, Juan Pablo Montoya Indy500-as győztes, Kurt Busch NASCAR-bajnok, Tom Kristensen LeMans-specialista, Petter Solberg ralikrossz világbajnok – és akkor tényleg még csupán néhány nevet említettünk.

Hozzájuk csatlakozik most az F1-ben 2002 óta versenyző Felipe Massa, akinek részvételét a napokban jelentették be. „Óriási megtiszteltetés, hogy ismét indulhatok a Bajnokok Tornáján – mondta a brazil versenyző. – Ez a torna nagy kihívás elé állít mindenkit, szerintem nagyszerű ötlet, hogy a különböző kategóriák legjobbjai így mérhetik össze tudásukat. A hangulat mindig különleges, mert a stadionban minden kanyarban hallod a szurkolók hangját. Idén még inkább hozzátesz az élményhez, hogy az egyik kedvenc városomban, Miamiban rendezik a versenyeket.”