Törött csontjaik és belső sérüléseik ellenére is hálás a sorsnak a Stéphane Lefebvre, Gabin Moreau ralipáros, amely a hétvégi Német Ralin szenvedett súlyos balesetet, amikor az útról lesodródva a pályaszéli köveknek és fáknak csapódott.

 

Hiába fekszenek még mindig kórházban, Stéphane Lefebvre és Gabin Moreau is szerencsésnek érzi magát, hogy túlélték hétvégi balesetüket a Német Ralin.

A Citroen párosa a tízedik gyorsasági szakaszon sodródott le a pályáról, és nagy tempóval vágódott az útszéli köveknek, aztán pedig a fáknak. A hatalmas ütközés és elképesztő erejű lassulás következtében a pilóta Lefebvre-nek eltörött néhány bordája és tüdeje is megsérült, míg a navigátor Moreau-nak eltört a jobb lába, a bal keze, elrepedt a jobb sípcsontja és zúzódásokat szenvedett a kulcscsontján, valamint a gerincén.

A navigátort meg is kellett műteni, ennek ellenére a francia hálás a sorsnak: „Ha megnézzük, milyen állapotban van az autó, szerencsésnek mondhatjuk magunkat. A túlélő cella és a többi biztonsági eszköz remekül teljesített, különösen a megerősített részek, melyek ugyan nem kötelezőek, mi mégis beszereltük őket.”

A baleset azért is volt különösen peches, mert egy egészen apró hiba váltotta ki az egészet: Lefebvre csak hajszállal sodródott le az útról, ám az utolsó nagy kő pont olyan szerencsétlenül dobta meg az autót, hogy a fák között kötöttek ki. A pilóta szerint is lehetett volna súlyosabb következménye az esetnek:

„Az autó nagyon jól megvédett minket. A raliban a külső körülményeket sosem lehet befolyásolni, mi pedig nagy árat fizettünk a lesodródásért. Tisztán emlékszem az egész balesetre: egy nagy tempójú kanyar várt ránk, melyet kicsit le lehetett vágni, de egy picit hamar kezdtem kanyarodni, így lesodródtunk, az utolsó kő pedig a fák közé dobta az autót.”

A párosnak valószínűleg ki kell hagynia hazai versenyét, a hat hét múlva megrendezendő Korzika Ralit.