Az egész Európát sújtó borzalmas időjárás nemcsak a Forma-1-es mezőny tesztjét tette tönkre, hanem a ralisokét is, akiket még Dél-Spanyolországban is akadályozott a hóesés. A címvédő Sébastien Ogier csak az előre tervezett penzum felét tudta teljesíteni.

 

Óriási hidegfront uralja Európát, amely miatt a motorsport több kategóriája is szenved. A Forma-1-es mezőnnyel Barcelonában babrált ki a havas, esős, hideg időjárás, az M-Sport WRC-csapat pedig még Dél-Spanyolországban sem talált menedéket.

A Sébastien Ogier-t is foglalkoztató alakulat a Mexikó ralira próbált felkészülni Almeriában, ám a murvás terep hamar havassá változott, így idő előtt be kellett fejezni a munkát. A csapatfőnök Rich Millener szerint azonban így sincs minden veszve:

„A legfontosabb az volt, hogy megtegyünk néhány kilométert a murvás felületen, mert Monte-Carlóban és Svédországban már körülmények uralkodtak. Sajnos Teemu Suninen nem tudott tesztelni, de Evans és Ogier azért valamennyit a volán mögött töltött.”

„Legyünk őszinték, ennek a tesztnek a relevanciája még normális körülmények között is megkérdőjelezhető lett volna, hiszen Mexikóban 30 fok fölötti hőmérséklettel és nagy magaslattal szembesülünk majd. Spanyolországban legjobb esetben is 15 fok körüli a hőmérséklet.”

Elfyn Evans sem volt elkeseredve, amiért a havazás lecsapott rájuk, mert úgy érzi, így is hasznos munkát végeztek:

„Mindkét nap végén eléggé lehűlt a hőmérséklet, de így is ki tudtuk próbálni a kemény keverékű gumikat. A körülmények nem voltak ideálisak, de valamennyire azért ennek ellenére is haladni tudtunk.”