Idén is megrendezték a rangos Autosport Awards gálát, amelyen szokás szerint a több különböző díjat osztott ki az egyik leghíresebb motorsporttal foglalkozó szaklap. Az F1-es világbajnok Lewis Hamilton két elismerést is kapott.

 

Az „év nemzetközi autóversenyzője” és az „év brit autóversenyzője” díjat is Lewis Hamilton kapta meg az Autosport Awards gálán, ahol szokás szerint ezúttal is megjelent a motorsport képviselőinek színe-java.

Egyéb elfoglaltságai miatt maga Hamilton sajnos nem tudott részt venni a nagy szabású gálán, videóüzenetben viszont üdvözletét küldte a jelenlévőknek:

„Szerettem volna megköszönni az Autosportnak és a szurkolóknak, hogy rám szavaztak. Egyúttal szeretnék gratulálni minden jelöltnek és a többi kategóriagyőztesnek. Nagyszerű látni, hogy Anglia továbbra is ilyen tehetségeket termel ki.”

Az év nemzetközi autóversenyzője díjra Hamilton mellett Sebastian Vettel, Max Verstappen, Fernando Alonso, Lucas di Grassi és Josef Newgarden szerepelt a jelöltek között, ám a brit negyedik F1-es világbajnoki címe minden másnál többet nyomott a latban.

Ezen kívül több különböző díjat is átadtak az est során: a Formula–2 bajnoka, Charles Leclerc az év újonca lett, a MotoGP világbajnoka, Marc Márquez az év motorversenyzője, a legjobb versenyautónak a Mercedes F1-es modelljét, a legjobb raliautónak pedig az M-Sport Ford Fiestát választották.

Ezen kívül az autósport két legendája, Nelson Piquet és Derek Warwick életműdíjban részesült.