Lewis Hamiltont magával ragadta az élmény, hogy múlt hétvégén részt vehetett a MotoGP katari szezonnyitóján, és az ötszörös F1-es bajnok elmondta, mindent megtesz azért, hogy egyszer ő is nyeregbe pattanhasson.

 

Mindig is csábító volt a gondolat, hogy a négykerekű és kétkerekű járgányokkal száguldó klasszisok a másik műfajban is kipróbálják magukat, ezzel pedig az ötszörös F1-es világbajnok, Lewis Hamilton sincs másként.

A hőskorban John Surtees a gyorsaságimotoros-vb-n és az F1-ben is világbajnok lett, azóta pedig Valentino Rossi került a legközelebb a kategóriacseréhez, amikor az olasz komoly tesztmunkát folytatott a Ferrarinál a 2000-es évek közepén.

A motorsportok világa azonban mára teljes embert és száz százalékos koncentrációt igényel, tehát már egy teszt is különleges élmény – Hamilton pontosan erre pályázik:

„Biztos vagyok benne, hogy egyszer kipróbálok egy ilyen motort, ezen dolgozom. Ehhez először több napot kell eltöltenem egy versenymotor nyergében, mert még csak két és fél napot töltöttem a pályán, de imádnám kipróbálni az egyik MotoGP gépet. Ez az álmom.”

„Minden nagydíjat megnézek a tévében. Akkor is, amikor nekünk nagydíjhétvégénk van, kiugrom a mérnöki értekezletekről is, csak hogy követni tudjam a MotoGP időmérőjét.”

A világbajnok a Petronas vendége volt Katarban és a cég által szponzorált SRT-csapat versenyzője, Franco Morbidelli elmondta, csak kellemes élményeket szerzett vele kapcsolatban:

„Meglepődtem, milyen közvetlen személyiség. Nagyon szerény, és őszintén érdeklődik a MotoGP iránt. Rengeteget kérdezett a motorról, a gumikról, a vezetési technikákról. Nagyszerű élmény volt, kár, hogy nem tudtunk több időt együtt tölteni.”